Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!

Και τώρα πως θα αντιδράσει ο Ερντογάν; Με Αμερικανούς στρατιώτες να επιτηρούν τα συρο-τουρκικά σύνορα θα συνεχίσει να κάνει τον νταή στους Κούρδους;


Διοικητής του κουρδικού YPG δήλωσε ότι δυνάμεις των ΗΠΑ θα επιτηρούν την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, μετά τα διασυνοριακά πυρά μεταξύ του τουρκικού στρατού και του YPG αυτή την εβδομάδα.

Η επιτήρηση δεν έχει αρχίσει ακόμη, αλλά οι δυνάμεις του YPG θα αναφέρουν σε ανώτερους διοικητές των ΗΠΑ, δήλωσε ο Σαρβάν Κομπάνι στο Reuters, μετά τη συνάντηση με στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ στην πόλη Darbasiya δίπλα στα τουρκικά σύνορα.

Οι αξιωματούχοι περιηγήθηκαν στη Darbasiya, η οποία επλήγη από πυρά τουρκικού πυροβολικού νωρίτερα στην εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Λοχαγός Jeff Davis, δήλωσε σήμερα ότι στρατεύματα των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επικεντρωθούν στον κοινό εχθρό που είναι το ISIS (ισλαμικό κράτος)», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ αναπτύσσονται στο έδαφος της Συρίας για να υποστηρίξουν την επίθεση στη Raqqa.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία και την περιοχή Σιντζάρ του Ιράκ την Τρίτη, σε έναν άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό ομάδων που συνδέονται με το ΡΚΚ.

Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν σχεδόν 30 μαχητές YPG και αξιωματούχους, ανέφερε μια ομάδα παρακολούθησης.

Από την Τρίτη, οι δυνάμεις του YPG και οι τουρκικές ανταλλάζουν βολές πυροβολικού κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.

Ο βομβαρδισμός της Τουρκίας στις θέσεις του YPG περιπλέκει τη μάχη που υποστηρίζεται από τις Η.Π.Α. εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπου το YPG υπήρξε κρίσιμος συνεργάτης για την Ουάσιγκτον.

Το YPG αποτελεί βασικό στοιχείο των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), μιας συμμαχίας αραβικών και κουρδικών μαχητικών ομάδων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και εμπλέκεται σε μια εκστρατεία για να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από τη Raqqa.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG και άλλες ομάδες που συνδέονται με το PKK ως τρομοκράτες.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις