Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Συντάξεις χηρείας: Ποιος στρατηγός έχει πάει στο υπουργείο Εργασίας “για να βγει άκρη”

Το θέμα με τις συντάξεις χηρείας απασχολεί το τελευταίο διάστημα και το τι θα ισχύσει τελικά ουδείς νομίζουμε μπορεί να το πει
ακόμη με βεβαιότητα. Αυτή την ώρα στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ Υποστράτηγου Ζαχαρία Πρασσάκη με το επιτελείο της υπουργού Εργασίας για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι εξαιτίας της αντίδρασής της , “κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου (νόμου 4387/2016 “Κατρούγκαλου”) στη ΒτΕ υπήρξε  νομοτεχνική βελτίωση και άλλαξε προς τα βελτίω το νομοθέτημα, εξαιρώντας την εφαρμογή των οικείων διατάξεων αυτού, για όσους δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.  

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι, το “εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης” θα πρέπει να αποδεικνύεται από πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Πράξης, από το οποίο θα πρέπει να προκύπτει με σαφήνεια η υπαιτιότητα της Υπηρεσίας και όχι του ίδιου του θανόντος”.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις