Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Σ.Σοϊγκού: «Θα πάρουμε μέτρα για να μην απειληθούν ξανά ζωές Ρώσων στρατιωτών από αμερικανικούς πυραύλους»

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (MCIS)
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ξεκίνησε η ρωσική  Διάσκεψη για την Διεθνή Ασφάλεια (ΜCIS) με την FSB να προχωρά σε μια ανησυχητική αποκάλυψη: Το ISIS συμμάχησε με άλλες
τρομοκρατικές ομάδες και δημιουργεί ένα παγκόσμιο τρομοκρατικό δίκτυο. Κανείς δεν θα είναι πλέον ασφαλής.
Ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού ανακοίνωσε στην ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων από 40 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά και οι ΗΠΑ, ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναλάβει επιπλέον μέτρα για μια ενδεχόμενη νέα αμερικανική πυραυλική επίθεση καθώς «απειλήθηκαν ζωές Ρώσων στρατιωτών»
Αντιτρομοκρατία και αντιριζοσπαστικοποίηση στην Μέση Ανατολή, ασφάλεια και πληροφόρηση, επιπλοκές  BMD (Ballistic Missile Defence) και ασφάλεια στην Κεντρική Ασία θα τεθούν επίσης στο φως ξεχωριστών συζητήσεων στο Forum.
Στο Forum συμμετέχει και η Ελλάδα με την παρουσία έγκυρων αναλυτών.
Μιλώντας ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού είπε ότι η πυραυλική επίθεση της Washington κατά της συριακής βάσης στις 7 Απριλίου απετέλεσε απειλή για ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό.
«Βλέπουμε το πυραυλικό κτύπημα σαν μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, οι ενέργειες της Washington απετέλεσαν απειλή για τους στρατιώτες μας που πολεμούν κατά της τρομοκρατίας στην Συρία. Τέτοια βήματα μας αναγκάζουν να πάρουμε επιπλέον μέτρα για την διασφάλιση του ρωσικού συντάγματος» είπε ο Shoigu.
Οι τρομοκράτες έχουν de-facto δημιουργησει ένα παγκόσμιο τρομοκρατικό δίκτυο δήλωσε πριν από λίγο ο διευθυντής της Federal Security Service FSB Alexander Bortnikov
Η FSB έχει στην διάθεσή της στοιχεία ότι το Daesh διαπραγματεύεται με άλλες τρομοκρατικές ομάδες είπε ο Bortnikov προσθέτοντας ότι ο στόχος των τρομοκρατών είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
«Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι οι διαπραγματεύσεις με το Daesh των υπόλοιπων τρομοκρατικών ομάδων οδηγούν σε μια πιθανή συμμαχία» είπε ο Bortnikov τονίζοντας ότι αυτές οι ομάδες παραμένουν πανίσχυρες από μόνες τους, έχοντας αρκετούς πόρους στην διάθεσή τους για να «συνεχίσουν τις εγκληματικές δραστηριότητές τους»
Ομάδες τρόμου σαν το Daesh και «τα υπολείμματα της al-Qaeda» έχουν αρχίσει να αλλάζουν τις τακτικές τους
«Οι ηγέτες των μεγαλύτερων τρομοκρατικών ομάδων, όπως το Daesh,η Jabhat al-Nusra (Jabhat Fatah al-Sham) και των υπολειμμάτων της al-Qaeda (όλες απαγορευμένες στην Ρωσία), έχοντας καταλάβει ότι αντιμετωπίζουν την εξόντωση στις εμπόλεμες περιοχές της προηγούμενης κυριαρχίας τους αλλάζουν τις τακτικές τους»
Οι δύο ομάδες τοποθετούν μαχητές τους σε άλλες χώρε είπε ο Bortnikov
«Για την ακρίβεια τους εγκαθιστούν στο Afghanistan, στην Yemen και βαθιά στην αφρικανική ήπειρο. Έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν βάσεις εκεί. Μιλάμε για μια de-facto παγκόσμια τρομοκρατική δικτύωση» 
Λίγο νωρίτερα σήμερα αναφορές από την FSB αποκάλυψαν την δραστηριότητα του Daesh στην ρωσική Sakhalin. 
Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μια επίθεση σε συγκεντρωμένο πλήθος. Εξουδετερώθηκε μια εκρηκτική συσκευή. Ο Bortnikov τόνισε την σημασία της αποκοπής των διόδων εφοδιασμού των τρομοκρατών για να γίνει εφικτή η εξουδετέρωσή τους.
To ρωσικό ΥΠΑΜ διοργανώνει την έκτη Διάσκεψη για την Διεθνή Ασφάλεια στην Μόσχα (ΜCIS: Moscow Conference on International Security) που ξεκίνησε σήμερα και θα τελειώσει αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου.
H Διάσκεψη θα επικεντρωθεί στα πιο κρίσιμα προβλήματα της παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας. Τα βασικά σημεία θα είναι το πως θα καταπολεμηθεί η διεθνής τρομοκρατία, τα προβλήματα ασφάλειας στην Ευρώπη και σε Ασία-Ειρηνικό και ο ρόλος των στρατιωτικών οργανισμών στην επιβολή ασφάλειας σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Ακολουθεί ο κατάλογος των χωρών που συμμετέχουν στην 6η Διάσκεψη για την Παγκόσμια Ασφάλεια στην Μόσχα.
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις