Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

“Υποχρεωτική κλιμάκωση έντασης στα ελληνοτουρκικά” προβλέπει ο καθηγητής Γιάννης Μάζης

“Υποχρεωτικά ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε κάποιου είδους κλιμάκωση και στα ελληνοτουρκικά” ,εκτιμά ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας Γιάννης Μάζης. Ο έμπειρος στα ελληνοτουρκικά καθηγητής εκτιμά ότι ο Ερντογάν
με το “εύθραυστο” αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας του. “Οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας,είναι αισθητές”,επισημαίνει ο κ.Μάζης ο οποίος υποστηρίζει ότι όσα έγιναν με τελείως άκομψο τρόπο στη διάρκεια της εκλογικές διαδικασίας -όλο και περισσότεροι μιλούν για νοθεία- έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν.
“Όλη αυτή τη πίεση ο Ερντογάν δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο. Θα προσφύγει στον υπερεθνικισμό και στην εξαγωγή της κρίσης”, υποστηρίζει ο Γιάννης Μάζης.
Επισημαίνει βεβαίως ότι οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ ,τη Δύση αλλά και τη Ρωσία δεν μπορούν να είναι ομαλές. “Όλοι και πρώτα απ΄ όλα οι Αμερικανοί θέλουν τη δημιουργία του Κουρδιστάν”, επισημαίνει ο καθηγητής Γιάννης Μάζης.
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας εκφράζει την άποψη ότι παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι μάλλον τυχερή που ΄χει απέναντί της τον Ερντογάν κι όχι την ομάδα Νταβούτογλου-Γκιουλ υποστηριζόμενη από τον Γκιουλέν. “Ο Ερντογάν έχει χάσει την επαφή του με τη Δύση”, εξηγεί κι αυτό αποτελεί ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα που η Ελλάδα έχει και πρέπει να εκμεταλλευθεί.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις