Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Γεννηματά: Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

«Το υψηλό, πράγματι, πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κι όχι στην καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της στην συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος ενόψει της αυριανής σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής.
«Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επισήμανε: «Με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν».
«Σε κάθε περίπτωση το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα», υπογράμμισε η κα. Γεννηματά, η οποία στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη της στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι «θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ Τσίπρα είναι πραγματικά θλιβερές».
«Αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δις ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις και το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων», σημείωσε η κα. Γεννηματά.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις