Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Το Ρωσικό σχόλιο του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ και των ΗΠΑ για τα γεγονότα στη ΠΓΔΜ

© 2017 AFP / Alexander Nemenov Άποψη του κτιρίου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 28 Απριλίου  – RIA Novosti. Η Ρωσία καλεί για μια στάση μακρυά   από πιέσεις  και να επιτραπεί στις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις στη ΠΓΔΜ να
αποφασίσουν  για τον εαυτό τους την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε σε σχόλιο του  το  Τμήμα Πληροφοριών  του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
«Βαθιά είναι η ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στη Δημοκρατία της ΠΓΔΜ. Στις 27 του Απριλίου η αντιπολίτευση που έχει χάσει μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην πραγματικότητα έκανε μια προσπάθεια να καταλάβει την εξουσία στη χώρα, αφού βίαια επέλεξε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου με κατάφωρη παραβίαση των καθιερωμένων διαδικασιών. Ως αποτέλεσμα, προέκυψαν  φιλονικίες με τη συμμετοχή διαδηλωτών που  κινητοποιήθηκαν ενάντια στους  «απατεώνες», υπάρχουν τραυματίες, μερικοί από τους οποίους πήγαν  στο νοσοκομείο», — ανέφερε το υπουργείο.
Το σχόλιο επισημαίνει ότι «αξιωματούχοι της ΕΕ, πρέσβεις από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν αμέσως τον « νέο πρόεδρο»  του Κοινοβουλίου, ο οποίος  ήταν ,  πρώην διοικητής στον τομέα του  λεγόμενου φιλο -Αλβανικού  « Λαϊκού  Απελευθερωτικού  Στρατού. «
«Μια τέτοια αστραπιαία -συντονισμένη απάντηση, φυσικά, είναι μια ένδειξη ότι το περιστατικό είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, με τη σιωπηρή συναίνεση»  των «εξωτερικών  επιμελητών»της Μακεδονικής αντιπολίτευσης. Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση ότι η κύρια αιτία της τρέχουσας πολιτικής κρίσης στη Δημοκρατία της Μακεδονίας
είναι η απερίσκεπτη χειραγώγηση της βούλησης των πολιτών με σκοπό να αφαιρέσουν δυναμικά την νόμιμη κυβέρνηση», δήλωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Η Μόσχα προειδοποίησε ότι «περαιτέρω εξελίξεις σε αυτό το σενάριο, επιχειρούν  να τροποποιήσουν  τη χώρα με βάση τη λεγόμενη» πλατφόρμα των Τιράνων « που απειλεί να αυξήσει περαιτέρω την ένταση, στην κατάσταση που  ολισθαίνει προς την σύγκρουση συμπεριλαμβανομένης μεταξύ των εθνοτήτων.»
«Υπό τις παρούσες συνθήκες η κατάλληλη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο  εσωτερικά του κράτους της ΠΓΔΜ με   διάλογο εντός του συνταγματικού και νομικού πλαισίου και πρέπει να σταματήσει κάθε εξωτερική πίεση και να αφήσουν τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της Δημοκρατίας της ίδιας της Μακεδονίας  να καθορίσουν  την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας», – ανέφερε το τμήμα του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις