Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ο σιδηρόδρομος της Στερεάς Ελλάδας…


Ο σιδηρόδρομος της Στερεάς Ελλάδας…


Εχθές, 24Απριλίου, μετά από ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Μαυραγάνη, σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε η πορεία ανάπτυξης του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά  και από παρότρυνση του Δημάρχου Στυλίδας και υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Γκλέτσου, καθώς και των μετακινούμενων πολιτών στους Νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας. 

 

  


Αναλύθηκαν, κρίθηκαν εξαιρετικά θετικά και δρομολογήθηκαν τα εξής:
1.     Ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός των Βαγίων Νομού Λεβαδέων, θα επαναλειτουργήσει προς εξυπηρέτηση περίπου 15.000 κατοίκων και εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ειδικό κλιμάκιο της ΕΡΓΟΣΕ θα προβεί επί τόπου για έλεγχο δια λειτουργικότητας και κοστολόγηση παρεμβάσεων σε αυτόν.
2.     Η σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλαδίου  – Στυλίδας μετά από μελέτη βιωσιμότητας, θα εξελιχθεί σε προαστιακή γραμμή συχνής κυκλοφορίας προς εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας.
3.     Η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου από Αθήνα προς Χαλκίδα και Λειβαδιά.   
Στην καθορισμένη συνάντηση εργασίας, παρευρέθηκαν ο Καραγκούνης Σταύρος Διευθυντής Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο Μπουλμέτης Κωνσταντίνος Διευθυντής Υφυπουργού, ο Βούρδας Θάνος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Κουρνέτα Ευρυδίκη Γενική Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και τα καθ’ ύλη αρμόδια στελέχη Τσαλίδης Φίλιππος Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πετράκης Κων/νος Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΕ και Διονέλη Χρήστο Αντιπρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις