Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Προβλήματα με την αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου

Της Άννας Κανδύλη
Σε παιχνίδι με το χρόνο για γερά νεύρα εξελίσσεται η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ενώ η έξοδός του από τη φυλακή
αναμένονταν εντός της ημέρας, όπως όλα δείχνουν είναι αμφίβολο αν αυτό θα καταστεί δυνατόν ακόμη και την προσεχή Τρίτη ή θα πάει για άλλη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους του, παρόλο που συγκεντρώθηκε το ποσό της εγγύησης που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, άλλα διαδικαστικά θέματα τον κρατούν στη φυλακή.
Συγκεκριμένα, το σοβαρότερο πρόβλημα που διαπιστώθηκε ήταν η εκκρεμότητα που υπήρχε με την ποινή που έχει επιβληθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο για ανακριβές πόθεν έσχες κι ένα υπόλοιπο αυτής 6 μηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος απαιτούνται νομικές ενέργειες οι οποίες μπορεί να είναι χρονοβόρες.
Ωστόσο , πηγές από την υπεράσπιση του σημειώνουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το παραπάνω θέμα και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκιση του να είναι για λίγο.
Όπως εξηγούσαν, αν το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό- μια δίκη που έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία-ολοκληρώσει και επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως στον Ακη Τσοχατζόπουλο ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις