Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τρέμουν τον απρόβλεπτο Τραμπ οι Γερμανοί!

Φοβισμένη εμφανίστηκε σε συνεντευξή της η Άνγκελα Μέρκελ μετά τις σφοδρές κατηγορίες του Τραμπ για τα υψηλά πλεονάσματα που παρουσιάζει η γερμανική
οικονομία στις εξαγωγές της. Μάλιστα, το Βερολίνο φοβάται μήπως οι Αμερικανοί και ο… «τρελός» Τραμπ κάνουν κάτι παρόμοιο με την Κίνα, βάζοντας δασμούς στα γερμανικά προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ.
Σε μία κίνηση καλής.. θέλησης, η Καγκελάριος δήλωσε ότι «Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχουμε αναπτύξει μια καλή συνεργασία, η οποία ωστόσο, μας επιτρέπει να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εάν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, πρέπει να έχουμε μία στενή σχέση με τις ΗΠΑ».
Μετά την εκλογή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες είχαν μία ψυχρή διπλωματική σχέση, η οποία αποτυπωνόταν στις συχνές διενέξεις για μία σειρά διεθνών ζητημάτων.
Η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στον Λευκό Οίκο. Εντύπωση έκανε εκείνη την φορά η ψυχρή στάση του Τραμπ απέναντι στην Μέρκελ, αρνούμενος να της δώσει το χέρι του!
Ορισμένοι αναλυτές σχολίασαν σκωπτικά την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για «παιδιάστικη νοοτροπία», άλλοι ανέγνωσαν σωστά τα δεδομένα και ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ δυσαρεστημένες με την στάση της Γερμανίας στο διεθνές εμπόριο.
Οι Γερμανοί λοιπόν «τρέμουν» μην κάνει ο Τραμπ πράξη τις εξαγγελίες του και τότε το «γερμανικό θαύμα» καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος..
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις