Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Συνελήφθη διευθυντής τουρκικής ιστοσελίδας που αμφισβήτησε το «ναι» στο δημοψήφισμα

Μια τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ανακοίνωσε πως ένας από τους διευθυντές της, συνελήφθη την Πέμπτη επειδή
αμφισβήτησε τη νομιμότητα της νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα για τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν, διευθυντής του Sendika.org, μιας ιστοσελίδας που συνδέεται με τα συνδικάτα, συνελήφθη τα χαράματα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην έδρα της ιστοσελίδας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντεμιρχάν κατηγορείται για «διοργάνωση διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο να φανεί μη νόμιμο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», καθώς και για «υποκίνηση μίσους» και «εξύβριση ενός εκπροσώπου του κράτους», γράφει η ιστοσελίδα.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Ντεμιρχάν και το κινητό τηλέφωνό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Το ναι δεν θα νομιμοποιηθεί, ο Sendika.org δεν θα σωπάσει», τονίζει η ιστοσελίδα σε μήνυμα το οποίο ανέβασε μετά τη σύλληψη του εργαζομένου της.
Χθες Τετάρτη η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 16 μέλη της αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από διαδηλώσεις στις οποίες οι διαδηλωτές αμφισβητούσαν τη νίκη του ναι στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε την Κυριακή, σύμφωνα με ένα πολιτικό κόμμα και ένα δικηγόρο. Συνολικά εκδόθηκαν 38 εντάλματα σύλληψης.
Εξάλλου έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία ότι εξύβρισαν δημόσια τον Ερντογάν το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις