H πιο νόστιμη κρεατόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ! Λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο.
Συστατικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1kg. μοσχαρίσια ελιά κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
440ml. μαύρη μπύρα
250ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
150γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο + έξτρα λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
150γρ. Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένο
3-6κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερυ, το καρότο, το δεντρολίβανο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Έπειτα δυναμώνουμε την φωτιά στο δυνατό, προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχάρι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά . Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μαύρη μπύρα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-2,5 ώρες. Καλό θα ήταν να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μη μας κολλήσει η γέμιση στην κατσαρόλα.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί Gouda, και αφού ανακατέψουμε αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση για να κρυώσει τελείως.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου διαμέτρου 15x30 εκ., απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με ένα πινέλο με λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια τη επιφάνεια της πίτας ώστε να βγαίνει η υγρασία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε την πίτα μας να κρυώσει για 20 λεπτά, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΔΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ....
-
Τον Απρίλιο του 2015, η Sally Nixon ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με το όνομα «365» στο οποίο έπρεπε να δημιουργεί ένα σκίτσο για κάθε μέρα του χρό...
-
Το βίντεο που δημοσίευσε ο Γιώργος Τσαλίκης την Κυριακή το βράδυ, έξω από το γήπεδο, όπου πήγε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα με τα ...
-
-Δεν είναι εύλογο διάστημα 9 μήνες ανάρρωση από επέμβαση τη κοιλιά. H ανάρρωση του εγκεφαλικού θα το απαιτούσε O Dr. William Makis MD (Radi...
-
Μια νέα ανάλυση από την Ιταλία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, ανακάλυψε μερικά συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με την βιταμίνη D.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου