Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Το μπαράζ επισκέψεων του Α/ΓΕΣ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις λύσεις στα προβλήματα

Στην ημερήσια διαταγή του για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Πεζικού, ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε πολύ
σωστά επισημάνει ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί μετά από τους πέντε θανάτους στρατιωτικών σ΄ ένα 24ωρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ζωή “σταματά” για τους συγγενείς των νεκρών.

Όμως το θέμα είναι να προχωράμε και προς μια κατεύθυνση που θα ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να ξαναζήσουμε τα ίδια. Ατυχήματα και δυστυχήματα πάντα θα γίνονται στις ΕΔ,αλλά το θέμα είναι να καταφέρουμε να είναι σπάνια.

Ο Α/ΓΕΣ πιθανόν να θέλησε να δώσει το μήνυμα της συνέχειας μ΄ ένα μπαράζ επισκέψεων σε μονάδες του ΣΞ. Υπάρχει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ που συνοδεύεται από τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω.

Είμαστε απ΄ αυτούς που θεωρούμε ότι οι Αρχηγοί πρέπει να έρχονται σε επαφή με το προσωπικό. Έχουμε γράψει για τους “γυάλινους πύργους” των Γενικών Επιτελείων στους οποίους πολλοί Αρχηγοί εγκλωβίστηκαν και έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των μονάδων.

Όμως η έξοδος από το γραφείο για έναν Αρχηγό δεν πρέπει να να μένει μόνο στο “επικοινωνιακό” μήνυμα. Στην ανκοίνωση και στην φωτογραφία. Αυτό που ΄χει σημασία στα χρόνια που ζούμε είναι η ουσία. Ο κόσμος περιμένει λύσεις.Ούτε καν προτάσεις,γιατί κουράστηκε να ακούει.Λύσεις θέλει.

Ελπίζουμε ότι ο Α/ΓΕΣ αυτό το ΄χει κατανοήσει. Η περίοδος που είναι Αρχηγός είναι πλέον αρκετά μεγάλη για να αρχίσει να δείχνει τι ακριβώς θέλει να κάνει στον Στρατό.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ και οι φωτογραφίες από τις επισκέψεις:

1. Την τρέχουσα εβδομάδα, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επισκέψεις, ως ακολούθως:

α. Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017

(1) Στην 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ) στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της.

(2) Στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ) στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε επίδειξη από στρατιωτικούς σκύλους.

(3) Στην έδρα του 472 Τάγματος Επιτήρησης – Πληροφορικής (472 ΤΕΠΠ) στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές του.

β. Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

(1) Στην Ιη Μεραρχία Πεζικού ( Ι ΜΠ “ΣΜΥΡΝΗ”) στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ επισκέφθηκε και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Βέροιας.

(2) Στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (71 Α/Μ ΤΑΞ “ΠΟΝΤΟΣ”) στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της.

(3) Στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ “ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ”) στη Ρεντίνα, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της και παρακολούθησε την εκτέλεση Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, από Οπλίτες θητείας και Στελέχη.

γ. Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στην 180 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (180 ΜΚ/Β “ΗΑWK”) στην Αττική, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της.

2. Ο Αρχηγός, επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού και διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, τις υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που το διακατέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις