Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε τα δύο αδέλφια


Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε τα δύο αδέλφια


Τζούλια Λιακοπούλου


Ο τρίχρονος Φιλίπ, πετάει θυμωμένα τα παιχνίδια του όταν του μιλούν για τη μητέρα του...

Ο τρίχρονος Φιλίπ, πετάει θυμωμένα τα παιχνίδια του όταν του μιλούν για τη μητέρα του και η 1,5 έτους Ρενέ δείχνει να απολαμβάνει τις αγκαλιές των νοσηλευτριών.

Στο Χαμόγελο του Παιδιού θα βρουν ζεστασιά και φροντίδα τα δύο παιδιά, που εγκατέλειψε η θεία τους το μεσημέρι της Τρίτης έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά. Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι το αγοράκι 3,5 χρόνων και το κοριτσάκι 1,5 χρονών, θα μεταφερθούν με εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας. «Αν και έχουμε υπερβεί τις δυνατότητες φιλοξενίας στους χώρους μας εδώ και δύο-τρεις εβδομάδες, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναλάβουμε να προσφέρουμε προστασία και φροντίδα στα δύο αγγελούδια», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά, σερβικής καταγωγής είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα φιλοξενηθούν σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη πόλη. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, έχει βρεθεί κοινωνική λειτουργός η οποία, έχει και καταγωγή από τη Σερβία και η οποία, με εισαγγελική εντολή θα κάνει την έρευνα για την οικογένεια των δύο παιδιών. «Θα κάνουμε μία σειρά από έρευνες, ώστε να βρούμε σε συνεργασία με τις αρχές της Σερβίας όλα τα στοιχεία και τα πιστοποιητικά για τα δύο παιδιά και αν υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες να τα αναλάβουν οι συγγενείς τους», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
Σημειώνεται ότι η 25χρονη θεία των παιδιών υποστήριξε στο δικαστήριο κατά την απολογία της ότι επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού, γιατί η ίδια δεν μπορούσε να τα φροντίσει. Όπως είπε, από το Χαμόγελο του Παιδιού την παρέπεμψαν στην αστυνομία επειδή τα παιδιά δεν είχαν πιστοποιητικά. Στο Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης, όπου πήγε διαπιστώθηκε ότι το αγόρι δεν είχε ληξιαρχική πράξη γέννησης, ενώ το κορίτσι είχε ψευδή στοιχεία και την παρέπεμψαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Η 25χρονη είπε ότι επισκέφθηκε το αρμόδιο γραφείο. Εκεί, την ενημέρωσαν ότι ο Εισαγγελέας απουσιάζει και της είπαν να περάσει ξανά σε 10 ημέρες. Τότε, όπως περιέγραψε, απελπισμένη άφησε τα παιδιά έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το Χαμόγελο του Παιδιού ζητάει την εξακρίβωση των στοιχείων των παιδιών από την αστυνομία, επειδή μπορεί κάποιος να τα έχει κλέψει. «Αν η γυναίκα ερχόταν στις εγκαταστάσεις μας στο Χαμόγελο του Παιδιού στον Φοίνικα, (σ.σ που είναι κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα) θα βρίσκαμε τρόπο να την βοηθήσουμε», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις