Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ! «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»!

Πανστρατιά σε ακόμα ένα στρατηγικό σημείο!
Αμερικανοί πεζοναύτες έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται στο Darwin, στον τροπικό Βορρά της Αυστραλίας, ως το πρώτο γκρουπ από τους πάνω από 1.250 που θα
συγκεντρωθούν, δηλώνοντας «έτοιμοι να πολεμήσουν» κατά της Βόρειας Κορέας, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ αποτελεί «σοβαρή απειλή» και για την Καμπέρα.
Η εγκατάσταση στην Αυστραλία θα υποδεχθεί τη μεγαλύτερη δύναμη των ΗΠΑ στην ιστορία εν καιρώ ειρήνης, όπως αναφέρει το Reuters, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα κοινών ασκήσεων ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πίσω στο 2011, ως μέρος του αμερικανικού «άξονα» στην Ασία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των πεζοναυτών που θα διαρκέσει έξι μήνες, θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με αυστραλιανά στρατεύματα και θα επισκεφθούν, επίσης, και τις αντίστοιχες κινεζικές ειδικές δυνάμεις.
Στην άφιξη των Αμερικανών πεζοναυτών παραβρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Julie Bishop, η οποία εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ τεστάρει τα πυρηνικά όπλα και «έχει σαφή φιλοδοξία να αναπτύξει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ικανό να μεταφέρει πυρηνικά ωφέλιμο φορτίο» τόνισε, σύμφωνα με το ABC.
«Αυτό θα σήμαινε ότι η Αυστραλία θα είναι σε απόσταση, ώστε αν δεν εμποδιστούν να το πράξουν και θα είναι μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.
Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε μια, τελικώς, αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου την Κυριακή, ενώ παράλληλα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον για τη λήψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις