Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

“Όταν η μειοψηφία θέλει να διοικεί δεν μιλάμε για δημοκρατία”! ΕΠΟΠ γράφει αλήθειες

Γράφει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΙΧΑΣ

ΕΠΟΠ Λχίας (ΕΜ) 

Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Χανίων

Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβω τι εστί Ενώσεις Στρατιωτικών και σε τι πάω να μπλέξω.
Αρχικά πίστευα ότι θα ήμασταν μια παρέα που θα προσπαθούσε να λύσει προβλήματα που η στρατιωτική ηγεσία δεν έλυνε η δεν ήθελε να λύσει.

Έτσι ξεκινήσαμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να έχουμε τις νίκες την μια πίσω  από την άλλη. Υπήρξαν προβλήματα ,προφανώς, άλλα μέσα από τον διάλογο τραβήξαμε μια κοινή πορεία η οποία όπως αποδείχθηκε, έτυχε μεγάλης αναγνώρισης. Αναγνώρισης την οποία κάποιοι το εκμεταλλευτήκαν για προσωπικό όφελος πράγμα που αποδείχθηκε αργότερα , όπως πχ πρόεδρος ένωσης να παίρνει μετάθεση, σε συνδυασμό με μήνυση που έφαγε από απόστρατο, που είχε κομματικές σχέσεις με πολιτευτή της περιοχής του, και μετά από τις απειλές να δέχεται εντός 3μηνου να γυρίσει πίσω με την μόνη υποχρέωση να ρίξει τον Τσουκαράκη. Πράγματι από τότε ξεκίνησαν οι συγκρούσεις, οι παραιτήσεις μελών ΔΣ Ένωσης και η δημιουργία μιας κλίκας που μόνο σκοπό είχε να ρίξει τον Πρόεδρο.. Ο πόθος για την καρεκλά ήταν ανυπέρβλητος δεδομένου ,όπως αποδειχθηκε, οι κατά κόσμον πολυπληθέστερες ενώσεις έκαναν Γενικές Συνελεύσεις των τεσσάρων , δεκαεπτά και είκοσι ατόμων. Αυτό αποδεικνύεται και από τις καταστάσεις με τα μέλη που προωθούσαν στην Ομοσπονδία πως ούτε κατά διάνοια έπιαναν τον αριθμό μελών τον οποίων διατυμπάνιζαν.

Βέβαια συνδρομή στην ομοσπονδία δεν δόθηκε ποτέ στην οποία συμμετείχαν χωρίς να υπάρξει παραίτηση μέλους – Ένωσης από την ΠΟΕΣ. Να σημειώσω εδώ πως δεν υπάρχει ,όπως είπαν, «αναστολή συμμετοχής» στην Ομοσπονδία, ή συμμετέχεις ή όχι. Έπειτα την «αναστολή συμμετοχής» οργανώθηκε η μειοψηφία και ίδρυσε το Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λόγος;;; Ότι ως μειοψηφία ήθελαν να γίνεται το δικό τους. Δηλαδή δεν άντεχαν (δεν είχαν επιχειρήματα λέω εγώ) να είναι μειοψηφία, ή ήθελαν να εκπληρώσουν άλλους σκοπούς. Από τότε ο πόλεμος ήταν καθημερινός αλλά το χειρότερο ήταν ότι κάποια πουλάκια από τα βόρεια (όπως έλεγε και συγκεκριμένο άρθρο) μαρτυρούσαν σε αρχηγούς επόμενες κινήσεις των Ενώσεων και του Τσουκαράκη.

Έπειτα ο ήλιος ανέτειλε…. Κάποιοι αεροπόροι ως μανά εξ ουρανού δημιούργησαν δίκια τους ένωση για να σώσουν τον κόσμο από τον Αρμαγεδδών.. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω ότι υπηρετούσαν όλη τους την θητεία σε ΓΕ και σε γραφεία υπουργών. Είπαν ότι ζήτησαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στις Μονάδες για να είναι δίπλα στον συνάδελφο (εδώ γελάμε;; κλαίμε;;) Και έτσι με αυτούς δημιουργήθηκε άλλο ένα συντονιστικό (αφού διαλύθηκε το πρώτο από την πολύ δημοκρατία) συμπεριλαμβανομένης και της νέας ένωσης. Να θυμίσω και πάλι πως όλοι αυτού είχαν έναν και μόνο σκοπό. Να ρίξουν τον Τσουκαράκη.

Για τις μειοψηφικές Ενώσεις Στρατιωτικών καθότι μέλη λοιπόν και χωρίς να πληρούν τις υποχρεώσεις τους, τέθηκε, σε Γενικό Συμβούλιο όπου συμμετείχα τότε ως Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΕΑΜΘ, το ερώτημα της αποπομπής τους από μέλη της Ομοσπονδίας για οικονομικούς λογούς και ότι έγιναν μελή άλλων οργανώσεων πράγμα που το απαγόρευε το καταστατικό. Αρχικά είχα συμφωνήσει με την πρόταση άλλα πείστηκα από τον Τσουκαράκη ότι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι μέχρι τέλους και αυτό θα πρέπει να δείχνουμε και προς τα έξω. Ματαία όμως…

Εκεί ξεκίνησε τελικά ο πραγματικός πόλεμος δηλώσεων και δικαστικών διεκδικήσεων με απώτερο σκοπό 1ον την καρεκλά και 2ον να πέσει ο «ξέρετε ποιος»… Τον στηρίξαμε τον στηρίζουμε και θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η «μειοψηφία» έγινε κολλητή με  κόμμα για προσωπικό όφελος.. Θυμάμαι όμως δηλώσεις αυτών που μας τα λέγανε κάπως διαφορετικά τα πράγματα

  

Όντως καπηλεύεται ο αγώνας πολλών ετών και πολλών ανθρώπων άλλα δεν βλέπω να μιλάει τώρα ο εν λόγω κύριος … Μήπως είναι μέσα σε αυτούς;;;

Δεν βλέπω να υπάρχουν παραιτήσεις μελών την στιγμή που εκτελείτε κατά γράμμα την κομματική σας γραμμή για να κάνετε κακό στους ανθρώπους που σας ανέδειξαν.

Κύριοι, τα ψέματα τελείωσαν. Μην κοροϊδεύεται πλέον τον κόσμο ως πρεσβευτές της δημοκρατίας και της διαφάνειας την στιγμή που δεν δέχεσαι τον ορό μειοψηφία. Η είσαι δημοκράτης η φασίστας…

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν αυτοί που ακύρωσαν τις μεταθέσεις τους εκμεταλλευόμενοι τον νομό που πέρασε ο «ξέρετε ποιος»…  για ποιο λόγο τον πολεμούν.

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν αυτοί που καπηλεύονται τις καρέκλες τι σκοπό έχουν παίζοντας στις πλάτες των συναδέλφων το κομματικό τους παιχνίδι.

Ένα κακό έχει κάνει ο… «ξέρετε ποιος»… και θα το λέω πάντα… Δεν μιλάει, διότι αν μιλούσε ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα… Τώρα ο χωριάτης ανέβηκε στο κρεβάτι και νομίζω ήρθε η ώρα να κόψουμε τα ποδιά του κρεβατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις