Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τουρκικό Αγαθονήσι, κάπου το πάνε ή… “θα τη φάνε”;

Μοιάζει με αντίδραση της Τουρκίας στα πολύ κακά μαντάτα για τις κλειστές πόρτες που βρίσκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις συνταγματικές αλλαγές
που ψήφισε ο τουρκικός λαός με προτροπή Ερντογάν, οι οποίες όμως είναι μη συμβατές με το κοινοτικό κεκτημένο, αφού βάζουν τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, να λέει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό, ονομάζοντας το νησί Εζέκ!
Σίγουρα είναι μια αρνητική εξέλιξη και αναδεικνύει ξανά τον θρασύδειλο χαρακτήρα της τουρκικής πολιτικής, προτάσσοντας ένα σημείο στο Αιγαίο ως πιθανό «θέατρο» ενός επεισοδίου, ένα σημείο πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια, επιχειρώντας να… διανθίσει την πρόκληση, με υποτιμητικά σχόλια για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον οποίο και έχει στοχοποιήσει.
«Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί». Σιγά το ειδικό βάρος που φέρει ο ίδιος, εκπροσωπώντας τη μεσαιωνική ισλαμική «δημοκρατία» που εγκαθιδρύει σταδιακά στην Τουρκία ο Ερντογάν, μεμφόμενος την Ευρώπη που πράττει το αυτονόητο, το να μην επιθυμεί ιδιαίτερη σχέση με ολοκληρωτικά καθεστώτα…

Ίσως οι «φίλοι» και γείτονες Τούρκοι θα πρέπει να σκεφτούν λιγάκι τι συνέβη στη Ρωσία μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας και το τεράστιο κόστος που καταβάλουν, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στη γωνία. Δεν υποστηρίζουμε ότι είναι το ίδιο, όμως ίσως και σε πολιτικό επίπεδο, πέραν του στρατιωτικού, στην Τουρκία επιφυλάσσονται δυσάρεστες εκπλήξεις, εάν προχωρήσει στην έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.
Δεν επιθυμούμε να «ευλογούμε τα γένια μας» , αναφέροντας στο μέλλον προς τους Τούρκους ότι εμείς τους είχαμε κρούσει το καμπανάκι και αυτοί επέλεξαν να μη δώσουν σημασία. Κάτι έχουμε ακούσει κι εμείς για να τα λέμε, δεν τα βγάζουμε από το κεφάλι μας. Ας επιλέξουν την ειρηνική συμβίωση με την Ελλάδα κι ας σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως απροσάρμοστο σχολιαρόπαιδο, φοβερίζοντας τους πάντες και τα πάντα.
Τελείωσε το δημοψήφισμα, ας δουν τι θα κάνουν, διότι υπάρχουν και πολύ κακά σενάρια, ενώ η εποχή της εξαγωγής προβλημάτων με τον «εξωτερικό εχθρό», μπορεί να ανακαλύψουν στην πορεία ότι έχει παρέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις