Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Οι Σλάβοι έχουν στόχο και την τουρκική παρουσία στην περιοχή, θεωρώντας ότι η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τις αλβανικές επεκτατικές κινήσεις.

Διαβάσατε εχθές την είδηση στην voria.gr. Ακροδεξιοί διαδηλωτές, οπαδοί του Γκρούεφσκι, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, όταν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας εξέλεξαν, για πρώτη φορά, έναν Αλβανό πρόεδρο της Βουλής, τον Ταλάτ Τζαφέρι. Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζόραν Ζάεφ γρονθοκοπήθηκε και τραυματίστηκε, όπως και άλλοι 9 βουλευτές.
Οι βιαιότητες ήσαν αποτέλεσμα του αντιπραξικοπήματος του σοσιαλδημοκρατικού και αλβανικού κόμματος στο πραξικόπημα που διέπραξε ο Πρόεδρος των Σκοπίων. Γκ. Ιβάνοφ, ο οποίος αρνήθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο δεύτερο κόμμα, αφ’ ής στιγμής το πρώτο -του Γκρούεφσκι- δεν κατόρθωσε να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών. Και σ’ αυτήν την συνταγματική παραβίαση από πλευράς Προέδρου, ήλθε η επίσης αντισυνταγματική στάση της μέχρι χθες αντιπολίτευσης, η οποία παρέκαμψε τον Πρόεδρο, και συνήλθε στην Βουλή, εκλέγοντας και πρόεδρο της.
Αυτή η πράξη, ίσως από μόνη της να μη αποτελούσε το έναυσμα για τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν, αν δεν συνοδευόταν και από την εκλογή Αλβανού, ως προέδρου της Βουλής. Μία ενέργεια δηλαδή, που ουσιαστικά αποδεικνύει ότι είναι βάσιμοι οι φόβοι των Σλάβων, που εκφράσθηκαν από τον Πρόεδρο Ιβάνοφ, ότι με την συγκυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών και Αλβανών (Ζόραν Ζάεφ και Αλί Αχμέτι, οι αρχηγοί) δίνονται υπερβολικά προνόμια στους Αλβανούς, και υπάρχει κίνδυνος για την σταθερότητα του κράτους.
Παρεμπιπτόντως, δεν υπήρξαν μόνον αντιαλβανικές ενέργειες από τους συγκεντρωμένους, αλλά και αντιτουρκικές. Ξυλοκόπησαν, και κράτησαν «αιχμάλωτο» επί έξη ώρες τον εικονολήπτη του επίσημου τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, οργισμένοι Σλάβοι διαδηλωτές που είχαν εισβάλει στην σκοπιανή Βουλή. Τον κατηγορούσαν ότι μετέδιδε εικόνες που ευνοούσαν τους Αλβανούς εθνικιστές.
Αυτό το επεισόδιο είναι συνέχεια ενός άλλου που συνέβη προ ημερών, όταν νεαροί Σλάβοι αφαίρεσαν το σημαιάκι από το αυτοκίνητο του Τούρκου πρέσβη, απειλώντας τον Τούρκο οδηγό και φωνάζοντας «Εδώ είναι «Μακεδονία»».
Οι Σλάβοι έχουν στόχο και την τουρκική παρουσία στην περιοχή, θεωρώντας ότι η Τουρκία υποκινεί και βρίσκεται πίσω από τις αλβανικές επεκτατικές κινήσεις. Ιδιαίτερα προβάλλονται οι στενές σχέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον Ερντογάν. Δημοσιοποιήθηκε άλλωστε η πώληση και δωρεά τουρκικού οπλισμού στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, που αποτελεί απόδειξη των εχθρικών διαθέσεων των Τούρκων, προς κάθε μη μουσουλμάνο εξαρτώμενο από αυτούς.
Θέλω να μεταφέρω ένα απόσπασμα από άρθρο του έγκυρου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, προς επιβεβαίωση των όσων έγραψα προ καιρού για τον ανθελληνικό ρόλο των Ιδρυμάτων του Σόρος.
Αναφερόμενος στην έχθρα Αλβανών και Σλάβων, έγραψε:
«Δύο διαφορετικοί λαοί και κόσμοι. Αλλά και οι δύο κυριαρχημένοι από τον εθνικισμό. Ανάμεσά τους ο περίφημος Τζόρτζ Σόρος. Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία. Πιστέψτε με. Είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα, σας ομιλώ για ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Όλα όσα συμβαίνουν στα Σκόπια και εννοώ τη βία και τις συγκρούσεις, υποκινήθηκαν από αυτόν τον δαιμόνιο άνθρωπο. Και δεν προσπάθησε πολύ. Απλά εκμεταλλεύθηκε τον αρρωστημένο εθνικισμό των Σκοπιανών και των Αλβανών. Και οδηγεί τα Σκόπια στη διάλυση. Φαντάζομαι για ένα …στοίχημα. Τα σχετικά δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι πολλά και αποκαλυπτικά».
Επανερχόμενος στο θέμα, μπορεί προχθές να ήσαν μόνον οι Σλάβοι που βιαιοπράγησαν, αυτό δεν σημαίνει πως η ενέργειά τους θα μείνει αναπάντητη. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων του UCK, σε συνάντησή ορισμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών που συμμετείχαν στις τάξεις του UCK στην ενδοσκοπιανή σύρραξη του 2001, αντέδρασαν δημοσίως στα αρμόδια όργανα της χώρας, για να λάβουν τα  κατάλληλα μέτρα κατά προσώπων στην παρακρατική ομάδα του Γκρούεφσκι που επονομάστηκε «Λιοντάρια» και επικαλούνται πολιτική ανυπακοή, δημιουργώντας παραστρατιωτικούς σχηματισμούς.
Είναι περιττό να τονίσω, πως αν πάρει φωτιά του γείτονα το σπίτι, προφύλαξε το δικό σου.
Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις