Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες.
Πρώτον, το νερό που χρησιμοποιείται για τον καφέ βρίσκεται στις δεξαμενές για πολύ καιρό, που σημαίνει πως δεν είναι και το πλέον φρέσκο (ή καθαρό) νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το site.
Δεύτερον, η διαδικασία παρασκευής είναι άλλη μια παγίδα, καθώς στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη, το νερό βράζει σε πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ο Andrew Hetzel, ειδικός σύμβουλος ποιότητας και εμπορίου καφέ, εξηγεί πως αυτό διαταράσσει τη διαδικασία εξαγωγής έτσι ώστε μόνο κάποια από τα στερεά κομμάτια του καφέ καταφέρνουν να διαλυθούν.
Τρίτον, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει λίγο καλύτερη γεύση.
Πηγή: perierga.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ... Συνέβη στον Καναδά, εκεί που δεν ήταν προστατευμένος από εκατό μεριές.
-
Ποιο ISIS & τρίχες ; Οι τρομοκράτες πυροβολούν στοχευμένα κ σε μικρές ριπές. Επίσης, τοποθετούν ξανά τον γεμιστήρα γυρνώντας το AKM τους
-
ΨΕΥΔΗ & ΔΟΥΛΕΜΑ Αλήθεια τώρα πιστέψατε πως το τελευταίο βίντεο της #ΚέιτΜίντελτον είναι αληθινό;
-
Καρκίνοι που εμφανίζονται με τρόπους που δεν έχουν ξαναφανεί μετά τους εμβολιασμούς κατά του COVID παρατηρεί ο επικεφαλής Δρ. Harvey Risch...
-
OTAN TA KOPITΣΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK, ΣΤΟ INSTAGRAM KAI ΣΤΟ TiK ToK ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου