Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα περιφρόνησε την Κίνα

Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την επιβολή μονομερών κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ μετά την πυραυλική δοκιμή

Προχωρώντας σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, η Βόρεια
Κορέα επέδειξε «περιφρόνηση» για τις επιθυμίες της Κίνας, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Η Βόρεια Κορέα περιφρόνησε τις επιθυμίες της Κίνας και του πολύ σεβαστού προέδρου της όταν εκτόξευσε, αν και ανεπιτυχώς, έναν πύραυλο σήμερα. Άσχημο!» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, λίγες ώρες μετά τη δοκιμή.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να αντιδράσει στη νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας επισπεύδοντας τα σχέδιά της για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων τα οποία θα στοχοθετούν συγκεκριμένες βορειοκορεάτικες και κινεζικές νομικές οντότητες, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Καθώς η Βόρεια Κορέα να συνεχίζει να δρα αψηφώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ και του βασικού της συμμάχου, της Κίνας, η Ουάσινγκτον ενδέχεται επίσης να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέων ναυτικών γυμνασίων και την ανάπτυξη περισσότερων ναυτικών και αεροπορικών μέσων στην περιοχή σε μια επίδειξη δύναμης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
«Είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να επισπευστεί κάτι», είπε ο αξιωματούχος ερωτηθείς για την επιβολή νέων μονομερών κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ. «Κάτι που είναι έτοιμο θα μπορούσε να παρθεί από το μεγαλύτερο πακέτο και να επισπευστεί», εξήγησε.
Κατά την ίδια πηγή, η εκτόξευση του πυραύλου είναι μια «πρόκληση» που η αμερικανική κυβέρνηση περίμενε ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα την 9η Μαΐου, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ίσως αξιοποιήσει τη δοκιμή για να πιέσει ακόμη περισσότερο το Πεκίνο να συνετίσει τη Βόρεια Κορέα.
Τέλος, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καταδίκασε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζοντάς την απόλυτα απαράδεκτη και μια παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας πως εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της.
Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι κυβερνητικά στελέχη συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με τη δοκιμή του πυραύλου, ο οποίος φαίνεται πως καταστράφηκε λίγη ώρα μετά την εκτόξευσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις