Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η Μακεδονική Αμφικτυονία καταδικάζει τη θέση του Αυστραλού βουλευτή Craig Kelly σχετικά με το «Μακεδονικό» ζήτημα

Η Μακεδονική Ἀμφικτυονία καταδικάζει τη θέση του Αυστραλού βουλευτή Κρεϊγκ Κέλυ (Craig Kelly) σχετικά με την ανθελληνική θέση που εξέφρασε για το «Μακεδονικό»
ζήτημα σε συλλαλητήριο που διοργάνωσε η διασπορά της ΠΓΔΜ στο Σίδνεϋ στις 23 Απριλίου 2017.
Στο συλλαλητήριο o κ. Κέλυ δήλωσε στους παρευρισκόμενους Σκοπιανούς: «Οι Μακεδόνες» [sic] έχουν κάθε δικαίωμα να ονομάσουν τη χώρα τους «Μακεδονία» [sic]. Με άλλα λόγια, δήλωσε ότι οι νότιοι Σλάβοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνισμό και την ιστορία της Μακεδονίας, έχουν βάσει με το δικό του σκεπτικό κάθε δικαίωμα να ονομάσουν τη χώρα τους με το ελληνικό περιφερειακό όνομα «Μακεδονία». Είναι προφανές ότι ο κ. Kelly δεν γνωρίζει ότι το 1900 ο Vasil Kunchov, ένας πληρωμένος Βούλγαρος εθνογράφος που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Βουλγαρίας, ονόμασε την περιοχή της ΠΓΔΜ «Μακεδονία».
Ο εκπρόσωπος της Μακεδονικής Ἀμφικτυονίας κ. Μᾶρκος Αλέξανδρος Τέμπλαρ (Ὁμότιμος Καθηγητής Πολιτικῶν Ἐπιστημῶν – Στρατηγικῶν Πληροφοριῶν) , απαντά στον κ. Κέλυ ως εξής:
«Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να λάβει ως συνταγματική της ονομασία μια επωνυμία γειτονικής γης με σκοπό την μελλοντική διεκδίκηση και οικειοποίηση της εν λόγω γης υπό τη δικαιολογία εγγενούς δικαιώματος. Όποιος κατανοεί το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Craig Kelly για αυτό.
Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ισχύει μόνο για το πολιτικό καθεστώς μιας περιοχής (ψήφισμα 1514 (XV) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ της 14ης Δεκεμβρίου 1960). Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης είναι το ίδιο δικαίωμα που η πλειοψηφική μειονότητα της Σλαβικής κυβερνήσεως των Σκοπίων αρνείται να δώσει στις δικές της μειονότητες, και ιδιαιτέρως στη μεγαλύτερη μειονότητα της χώρας, την Αλβανική.
​Ο κ. Kelly, ως νομοθέτης της Αυστραλίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ΣΑ των ΗΕ, ο παρατηρητής της παγκόσμιας ειρήνης, απορρίπτει δικαιολογίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου για μερικές ψήφους. Εάν, ως αποτέλεσμα των απόψεων του κ. Kelly και ανθρώπων σαν αυτόν αρχίσει καυτό επεισόδιο στα Βαλκάνια, το όνομά του θα είναι ένα από εκείνα που ο εισαγγελέας στην Χάγη θα έχει στον φάκελο ως ένας από τους δράστες κατά της ειρήνης και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Απερισκεψία, αδιαφορία, πολιτικές σκοπιμότητες και λαϊκισμός δεν είναι ηθικά επαρκείς δικαιολογίες, ούτε έγκυρη νομική άμυνα.»
​Στην προσπάθειά του να προσεγγίσει την ελληνική κοινότητα, ο κ. Kelly παραδέχτηκε  ότι έχει επίγνωση της σχέσης της Ελλάδος με την κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά συνέχισε να λέει ότι το σύγχρονο ζήτημα δεν είναι ιστορικό. Σε αυτή τη δήλωση, ο κ. Kelly έχει δίκαιο – το ζήτημα δεν είναι πλέον ιστορικό, αλλά πολιτικό. Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα και ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.
Κατά τη διάρκεια του  συλλαλητηρίου, ο ανθελληνισμός της άκρως εθνικιστικής  και ρατσιστικής διασποράς των Σκοπιανών ήταν πλήρως εμφανής, ακριβώς μπροστά στα μάτια του κ. Κέλυ. Χιλιάδες παρευρισκόμενοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.
Η Μακεδονική Ἀμφικτυονία απαιτεί από τον κ. Κέλυ να εξηγήσει στην αυστραλιανή κυβέρνηση και στην ελληνική κοινότητα, για ποιον λόγο παραβρέθηκε σε ένα συλλαλητήριο γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο χάρτης μιας «Ηνωμένης Μακεδονίας» θα απεικονίζεται παντού σε όλο το συλλαλητήριο και σε αφίσες και όπου τέτοιου είδους χάρτες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο; Γιατί παραβρέθηκε σε ένα συλλαλητήριο με τα γνωστά συνθήματα που αναφέρεται στον διαμελισμό μιας υποτιθέμενης χώρας που δεν υπήρξε ποτέ;
Όταν ο κ. Kelly βλέπει τις φράσεις «Για μια Ενιαία Μακεδονία» στο κάτω μέρος αυτών των αφισών καθώς και άλλα συνθήματα όπως η «Μακεδονία για τους Μακεδόνες», πιθανώς βλέπει (στο μυαλό του) εικόνες ενότητας εντός της ΠΓΔΜ μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων. Ωστόσο, για τους Σλάβους της ΠΓΔΜ, η «Ηνωμένη Μακεδονία» σημαίνει ακριβώς αυτό που πάντα σήμαινε από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991 – τη δημιουργία της φανταστικής χώρας (με διέξοδο στο Αιγαίο) όπως απεικονίζεται στην αφίσα κάτω από την ενσωμάτωση ελληνικών, σερβικών, βουλγαρικών και αλβανικών εδαφών. Είναι σαφές ότι αυτό δεν είναι επιρροή για πολιτική σταθερότητα στα Βαλκάνια! Εάν ο κ. Kelly αγνοούσε αυτή την έννοια, τώρα την γνωρίζει και δεν έχει άλλες δικαιολογίες για να φωτογραφηθεί πέφτοντας σε τέτοιες παγίδες στο μέλλον.
Picture
Picture
Να επαναλάβουμε κύριε Κέλυ όπως είπατε, αυτό το θέμα δεν έχει τίποτε το κοινό με την ιστορία, αλλά έχει να κάνει με τον ανοιχτό προπαγανδιστικό πόλεμο που διεξάγεται από τα Σκόπια από το 1991. Αυτός ο πόλεμος προπαγάνδας έχει έναν στόχο, τον εδαφικό κατακερματισμό όλων των παρακείμενων χωρών και ιδιαίτερα του εδάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή της Ελλάδος.
Είναι αυτή η χώρα που αξίζει να ονομάζεται «Μακεδονία», κ. Kelly; Είναι αυτή η χώρα που ζητάτε να αναγνωρίσει η Αυστραλία ως «Μακεδονία»; Ως βουλευτής σε μια δημοκρατική χώρα κ. Kelly, θα έπρεπε να ζητήσετε από τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ να δώσει εντολή στον δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης Zoran Zaev και στον αλβανικό συνασπισμό να κυβερνήσει τη χώρα, πριν καταρρεύσει η πΓΔΜ από την πολιτική αναταραχή που υπάρχει σήμερα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων στην περιοχή.
Σχετικά με την Μακεδονική Ἀμφικτυονία
Είμαστε μια διεθνής ομάδα Ελλήνων επαγγελματιών που υποστηρίζει και προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντά σε κυβερνήσεις των χωρών που ζούμε και να τις ενημερώνουμε και να ανταποκρίνεται σε θέματα εθνικής ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.
​Η Μακεδονική Ἀμφικτυονία επικεντρώνεται επίσης στην αποκάλυψη και καταπολέμηση ανθελληνισμού και την ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τμήμα Επικοινωνιών
Μακεδονική Ἀμφικτυονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις