Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

H ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ LIVENEWS ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Τη fake είδηση έπαιξε και ο Alpha

Άνθρακες αποδείχθηκε ένα προπαγανδιστικό βίντεο όπου απεικονίζεται ένα μικρό παιδί να απαγγέλλει λόγια μίσους εναντίον των ΗΠΑ ως φερέφωνο του Κιμ Γινγκ Ουν.

Το επίμαχο βίντεο πρόβαλε στην εκπομπή του ο Νίκος Ευαγγελάτος τονίζοντας σοκαρισμένος «τόσο μίσος πραγματικά» ενώ η δημοσιογράφος που παρουσίαζε το θέμα πρότεινε η μικρή να γίνει η επόμενη παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

To συγκεκριμένο βίντεο είναι απόσπασμα από την κωμική ταινία «The Interview» με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο η οποία ωστόσο δεν προβλήθηκε ποτέ στους αμερικανικούς κινηματογράφους λόγω απειλών από Βορειοκορεάτες χάκερ λόγω του τρόπου με τον οποίον παρουσιαζόταν ο ηγέτης τους.
Επίσης, ο Alpha χαρακτήρισε το βίντεο «ανατριχιαστικό» και μιλάει για «απειλές και κατάρες στις ΗΠΑ» και για «προκλητική προπαγάνδα».
Όταν επισημάνθηκε η επική γκάφα της εκπομπής την οποία ωστόσο έκαναν και στον Alpha, προχώρησαν σε ανασκευή και απολογία μέσω ανάρτησης στο facebook.
«Κάναμε λάθος…
To Livenews όπως και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμετέδωσε λανθασμένα βίντεο το οποίο θεωρήθηκε προπαγανδιστικό του καθεστώτος της Β. Κορέας. Για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, που μας εμπιστεύονται και τους οποίους προσπαθούμε καθημερινά να ενημερώνουμε με εγκυρότητα. Ωστόσο τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται. Το βίντεο με το κοριτσάκι που με αθώο ύφος εύχεται την καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν απόσπασμα ταινίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι το φασιστικό καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει κάνει πολύ χειρότερες μορφές προπαγάνδας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Το συγκεκριμένο βίντεο όμως ήταν απόσπασμα ταινίας. Όπως είναι αυτονόητο, στο αποψινό Livenews θα γίνει η απαραίτητη διόρθωση». 
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις