Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Nation: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σιωπηλά σχετικά με τις ανακολουθίες στην χημική επίθεση στην ιστορία που έγινε στην Συρία

© AP Photo / DHA-Depo Φωτογραφίες Εκκένωση των θυμάτων στο Idlib της Συρίας. 4 Απριλίου 2017. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 20 Απριλίου – RIA Novosti. Τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αγνοούν  τις
δηλώσεις διπλωματών και εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη χημική επίθεση στη Χαν Sheyhun οι οποίοι  διαφωνούν με τη δυτική εκδοχή του τι συνέβη ή ακόμα και αν το ονομάζουν αμφισβήτηση, γράφει The Nation (Το Έθνος) [1].
Η Συριακή αντιπολίτευση στις 4 Απριλίου, δήλωσε περίπου 80 θύματα της επίθεσης με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, κατηγορώντας ότι η   επίθεση έγινε  από τα κυβερνητικά στρατεύματα. Η  Δαμασκός κατηγόρησε  για την επίθεση  τους αντάρτες  και τους προστάτες τους. Μετά την τραγωδία στο Χαν Sheyhun οι ΗΠΑ προέβησαν σε πυραυλική επίθεση με 59 πυραύλους Cruise  στο Συριακό αεροδρόμιο Shayrat, υποστηρίζοντας  αβάσιμα  ότι πραγματοποιήθηκε  χημική επίθεση.
Διαφωνία με την «νέα κομματική γραμμή» της Ουάσιγκτον τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είχαν, σημειώνει η εφημερίδα.
«Όλοι οι εμπειρογνώμονες που εμφανίστηκαν  σε τηλεοπτικές εκπομπές ή αναφέρονται σε αυτούς τα  μέσα μαζικής ενημέρωσης, πιστεύουν  στα αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονται με τους υποστηριχτές της“Αλ Κάιντα”* (μιλάμε για τα“Λευκά κράνη”- εκδ.) και αγνοούν   τις τεκμηριωμένες περιπτώσεις, ότι  η Συριακή αντιπολίτευση σκόπιμα  παρουσίασε την χημική επίθεση για  να κατηγορήσει  την κυβέρνηση του Άσαντ», – αποσπάσματα  του δημοσιογράφου Robert Parry στο The Nation .
Nation: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σιωπηλά  σχετικά με τις ανακολουθίες στην χημική επίθεση στην ιστορία που έγινε στην Συρία - Εικόνα1© REUTERS / Ammar Αμπντουλάχ Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, Συρία. 5 Απριλίου  2017
Ο πρώην Βρετανός πρεσβευτής στη Συρία Peter Ford, επίσης αμφιβάλλει σοβαρά την εμπλοκή της Δαμασκού στην επίθεση. «Ίσως ο  Άσαντ να είναι βίαιος , αλλά  δεν είναι σίγουρα τρελός δεν πιστεύω ότι όλα αυτά τα έκανε για να κάνει κακό στον εαυτόν του  και χωρίς κανένα όφελος σε στρατιωτικούς όρους,.» – είπε ο πρώην διπλωμάτης. Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι κατηγορίες εναντίον της Συρίας είναι «απλά απίθανες.»
Ο Πρόεδρος Donald Trump  έλαβε την απόφαση να χτυπήσει στο αεροδρόμιο Shayrat, με βάση την «απόδειξη» από την έκθεση του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του Πενταγώνου και επίτιμο καθηγητή στο MIT Theodor  Postol αναφέρει ότι  η  έκθεση της Ουάσιγκτον δεν ευσταθεί.
Ο εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι η μόνη απόδειξη που αναφέρεται από τον Λευκό Οίκο είναι μια εικόνα του κρατήρα και τα συντρίμμια του πυρομαχικών στο δρόμο. Ο Postol ανέλυσε την φωτογραφία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή δεν ήταν αεροπορική επίθεση, και «το κέλυφος  του Sarin είχε τοποθετηθεί  στο έδαφος και ανατινάχτηκε με εκρηκτικό μηχανισμό.» Ο καθηγητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η έγκριση της έκθεσης του Λευκού Οίκου δεν μπορεί να είναι αλήθεια.»
«Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η έκθεση της  Ουάσιγκτον κατασκευάστηκε … υποθέτω ότι ήταν μια πολύ αδέξια και κακοσχεδιασμένη προσπάθεια να κρύψουν το γεγονός   ότι ο Trump επιτέθηκε Συρία χωρίς καμία εξακρίβωση  των δεδομένων που δείχνουν ότι η Δαμασκός στην πραγματικότητα είναι υπεύθυνη για την επίθεση… Αν αυτό δεν είναι λόγος μομφής  — τότε δεν ξέρω τι είναι αυτό», — δήλωσε ο Postol  σε συνέντευξή του στο Έθνος. Αμφιβολίες για την ποιότητα της έκθεσης έχει  και ο Robert Perry.
Αναρωτιέται, γιατί η έκθεση ολοκληρώνεται στον  Λευκό οίκο, και όχι από  τις Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως θα έπρεπε. «Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να φωτίζονται από τον τύπο και όχι να αγνοούνται», — αναφέρεται στο άρθρο.
Ο πρώην υπάλληλος της CIA  Philip Giraldi εχει  επίσης ερωτήματα για την αξιοπιστία παρέχονται πληροφορίες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πηγές με τις θέσεις ότι ο στρατός της Συρίας χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα είναι “εξαπάτηση”
Ο Trump «διαστρέβλωσε  ό, τι συνέβη στο Χαν-Sheykhun», είπε. Ο πρώην πράκτορας   πρόσθεσε ότι στη στρατιωτική κοινότητα «όλοι είναι  σοκαρισμένοι , για το πώς κατάφερε να κερδίσει ο Λευκός Οίκος τα ΜΜΕ».
Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ανταποκριθούν  στα στοιχεία που παρέχονται από τον   Dzhiraldi και τον  Postol,, καθώς και στα έντονα ερωτήματα του  Πέρι και Φορντ, πιστεύει ο συγγραφέας του υλικού. Σημειώνει ότι έγραψε αυτό το άρθρο όχι για να εγείρει  το θέμα σχετικά με την ενοχή ή την αθωότητα του Άσαντ, αλλά  να επιστήσει την προσοχή στην «αποτυχία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης».
«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραιτήθηκαν  για άλλη μια φορά από το καθήκον τους, όταν αγνόησαν  σοβαρά ερωτήματα και καταγγελίες που αφορούν την χημική επίθεση  στη Συρία» – καταλήγει ο  Δημοσιογράφος.
* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη  στη Ρωσία
Nation: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σιωπηλά  σχετικά με τις ανακολουθίες στην χημική επίθεση στην ιστορία που έγινε στην Συρία - Εικόνα2© AFP 2017 / Omar Haj Kadour Καταστράφηκε κτίριο στην Ιντλίμπ, Συρία. 4 Απριλίου  2017
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  The Nation
   ( https://www.thenation.com/article/the-chemical-weapons-attack-in-syria-is-there-a-place-for-skepticism/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις