Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

(photos) TΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΑΚΙ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ Π/Ν

 ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΟΒΕΡΚΡΑΦΤ!! ΤΟΥ Π/Ν ....
Το (ΚΕΡΚΥΡΑ) L 182....ΤΑΧΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ....ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.....ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΥΨΗ ΝΗΣΟΥ...........ΣΤΟ ΠΥΡΓΑΚΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ!

Ρωσικής κατασκευής. Μπορεί να κουβαλησει 500 κομάντο, η καμία 300αρια και 10 άρματα. 9 σε όλον τον κόσμο παίζουν σαν κι αυτό. Υπάρχουν βέβαια και άλλα πολύ μεγαλύτερα.
Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις ώρες τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία είναι σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς η Τουρκία δεσμεύει εκτεταμένη περιοχή στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης από σήμερα 27 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου.  Η περιοχή που δεσμεύει μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Λέσβου και μεταξύ Χίου και Λέσβου είναι επιβεβαιωτική της πάγιας πρόθεσης της να επιβάλει επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό. Και όσοι βρέθηκαν στο Πυργάκι της Νάξου σήμερα έπαθαν ένα σοκ. Δεν ξέρουμε εάν ήταν ευχάριστο ή δυσάρεστο αλλά να βλέπεις αίφνης ένα χόβερκραφτ (αμφίβιο πλοίο) να βγαίνει στη παραλία ή να κάνει ασκήσεις μαζί με τα σκάφη που έχει στη διάθεσή του είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό..

Το αμφίβιο λοιπόν «Κέρκυρα» του ελληνικού ναυτικού βρίσκεται από το πρωί στα νερά γύρω από τη Νάξο και έτσι κάνοντας ασκήσεις και σε μία προφανώς προσομοίωση απόβασης σε παραλία νησιού έφτασε έως να …περπατήσει στην άμμο στο Πυργάκι, νότια της Νάξου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το 2012 είχε καταστραφεί μετά από πυρκαγιά σε άσκηση στη βάση του στην Αμφιάλη αλλά επισκευάστηκε άμεσα και από τις αρχές του 2013 έχει επανενταχθεί στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι ρωσικής κατασκευής (Zubr) κυκλοφορούν μόλις εννέα ανάλογα σε όλο τον κόσμο (Ρωσία, Ουκρανία και Ελλάδα) Μπορεί να μεταφέρει τρία κύρια άρματα μάχης (μέχρι 131 τόνους), ή δέκα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΑ) με 140 στρατιώτες (μέχρι 115 τόνους), ή μέχρι 500 στρατιώτες (με τους 360 στο τμήμα φορτίου). Με μέγιστο φορτίο το πλοίο είναι ικανό να ανέβει πλαγιές μέχρι 5% κλίση σε μη προετοιμασμένες ακτές και να υπερπηδήσει εμπόδια μέχρι 1,6 μέτρα ύψος. Μπορεί να επιχειρεί σε κατάσταση θάλασσας μέχρι 4, με ταχύτητα 30-40 κόμβους. Το προσωπικό προστατεύεται από όπλα μαζικής καταστροφής με αεροστεγή μόνωση των σταθμών μάχης και των τμημάτων του προσωπικού και του πληρώματος, όπως και με προσωπικές προστατευτικές μάσκες και στολές. Το πλοίο είναι επίσης προστατευμένο από νάρκες καθώς το οριζόντιο στρώμα αέρα που δημιουργείται μέσα στη «φούστα» που περιβάλλει το σκάφος ελαττώνει το μαγνητικό ίχνος του πλοίου και των μεταφερομένων υλικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις