Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που τζιχαντιστής ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάζεται για να μην τον πιάσουν [VIDEO]

Το δραματικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που τρεις ιρακινοί αστυνομικοί έχουν κυκλώσει έναν τζιχαντιστή, πεσμένο στο έδαφος, σ’ ένα χωράφι νότια της Μοσούλης και πλησιάζουν να τον συλλάβουν.


Αλλά πριν προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν, ο σουνίτης εξτρεμιστής πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένος. Το κορμί του διαλύεται σε κομμάτια, ενώ το ωστικό κύμα εκτοξεύει στον αέρα τους τρεις αστυνομικούς.



Δευτερόλεπτα αργότερα ακούγονται πυρά καθώς ιρακινές δυνάμεις σπεύδουν να ασφαλίσουν την περιοχή.

Το περιστατικό πιστεύεται ότι συνέβη όταν μια ομάδα περίπου δέκα μαχητών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους -περιλαμβανομένων και τεσσάρων καμικάζι- κατάφεραν να εισβάλουν σε βάση ελικοπτέρων της ιρακινής αστυνομίας στο Αλ Αρίτζ.

Οι Ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές που την άλωσαν τον Ιούνιο του 2014. Ο στρατός ελέγχει τώρα τον ανατολικό τομέα και προελαύνει στον δυτικό.

Οι τζιχαντιστές που έχουν ταμπουρωθεί στην Παλιά Πόλη έχουν περικυκλωθεί απ’ τα βορειοδυτικά και χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, ενώ προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση με οβίδες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελεύθερους σκοπευτές και καμικάζι.



Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη δυτική Μοσούλη, όπου οι ιρακινές δυνάμεις προχωρούν με βραδείς ρυθμούς μέσα στο λαβύρινθο των στενοσόκακων για να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις παράπλευρες απώλειες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Μετανάστευσης του ΟΗΕ, μέχρι τις 23 Απριλίου 334.518 κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.



Προπαγανδιστικό βίντεο των τζιχαντιστών καταγράφει επίθεση με drone κατά των ιρακινών δυνάμεων στη Μοσούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις