Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σε απόσταση αναπνοής είναι οι δυνάμεις Αμερικανών και Ρώσων στην Βαλτική! (video)

Κυριολεκτικά σε απόσταση ενός πυροβολισμού βρίσκονται οι δύο υπερδυνάμεις στην Βαλτική. Σήμερα, προσγειώθηκαν στην βάση της Εσθονίας.
άλλα δύο F-35, τα οποία θα συνδράμουν την υπόλοιπη αμερικανική και νατοϊκή μοίρα στην χώρα.
Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο «κατώφλι» της Ρωσίας (μόλις 220 χλμ μακριά) έχει ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς ήδη από τις αρχές του έτους, με τους Βρετανούς να λαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες στον σχεδιασμό των κινήσεων.
Η ανάπτυξη των αεροσκαφών γίνεται στα πλαίσια της επιχείρησης “European Reassurance Initiative”, η οποία σύμφωνα με νατοϊκούς αξιωματούχους γίνεται για να εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στις «ακριτικές» χώρες της Ευρώπης, και για να δοκιμάσει τα όρια του ρωσικού συστήματος αεράμυνας, αλλά και… την υπομονή του Κρεμλίνου. Βέβαια, το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύεται τον χαμό που γίνεται στην κορεατική χερσόνησο για να συνδράμει τις δυνάμεις στην Βαλτική, σε ένα σενάριο «κύκλωσης» της Ρωσίας, με την συνταγή Ψυχρού Πολέμου.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές διαφωνούν με τις κινήσεις της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ «παίζει με την φωτιά», αναφέροντας ότι το κακό δεν θα αργήσει να δημιουργηθεί, λόγω της υψηλής έντασης που επικρατεί ανάμεσα στα δύο στρατεύματα. «Χρειάζεται μόνο ένας τρομαγμένος στρατιώτης για να ξεκινήσει τον πόλεμο» σημειώνουν στρατηγικοί αναλυτές, δείχνοντας την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις