Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Yπερόπλο φέρνει ο Τραμπ εναντίον της Βόρειας Κορέας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως θα τελειώσει όλο αυτό;

Ο αμερικανικός στρατός έχει αρχίσει να μεταφέρει τμήματα του αμφιλεγόμενου αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας THAAD σε συμφωνημένη τοποθεσία ανάπτυξης
στη Νότια Κορέα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap χθες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, ενώ η Κίνα αντιτίθεται στο βήμα αυτό λέγοντας ότι δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερα αποτρεπτική κίνηση, ενώ θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της περιοχής. Το συγκεκριμένο αποτελεί το πλέον προηγμένο σύστημα αντιπυραυλική προστασίας στο πλανήτη με 100% ποσοστό επιτυχίας.
Το σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) είναι ένα αντι-βαλλιστικό σύστημα που αποτελείται από το όχημα-εκτοξευτή,τους πυραύλους THAAD, το ραντάρ AN/TPY-2 και το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πυρός.
Η κάθε πυροβολαρχία κοστίζει περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια. Έχει εμβέλεια 200 χιλιόμετρα και μέγιστο ύψος αναχαίτισης τα 150 χιλιόμετρα. Η τυπική σύνθεση μιας πυροβολαρχίας περιλαμβάνει 9 εκτοξευτές με 8 πυραύλους ο καθένας ένα σύστημα ραντάρ AN/TPY-2 και 2 κινητά κέντρα επιχειρήσεων (TOC).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις