Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Πρόβα πολέμου στην Κύπρο με μαζική ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η τουρκική Ταξιαρχία Καταδρομών (VIDEO)

Πρόβα επέμβασης στην Κύπρο πραγματοποίησε η 1η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Στρατού ενώ η ένταση στην περιοχή έχει ανέβει κατακόρυφα από τις
τουρκικές ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τις τουρκικές NAVTEX με τις οποίες   δέσμευσε περιοχές ΝΔ της Κύπρου για σήμερα και αύριο  στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.
Πρόκειται για την Ταξιαρχία η οποία πρωταγωνίστησε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και έΧει ως έδρα της την Καισάρεια. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για την εκτέλεση άσκησης μαζικής ρίψης αλεξιπτωτιστών μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Πιο συγκεκριμένα η ρίψη των Τούρκων αλεξιπτωτιστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης «Έρτζιγιες-2017» και σε αυτή εκτός από την Ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών συμμετείχε και ειδικό τμήμα της Αεροπορίας του Κατάρ, χώρα της οποίας στελέχη έουν εκπαιδευτεί  από τον ΕΣ και μάλιστα πρόσφατα!
Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής του 4ου τουρκικού ΣΣ στρατηγός Μεχμέτ Φαρούκ Σενγκιούν.
Σε αυτή πραγματοποιήθηκε συνολικά ρίψη 124 αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφη C-130 της ΤΗΚ, ενώ άλλα μεταφορικά αεροσκάφη έριξαν οχήματα και βαρύ υλικό κάτι που σημαίνει πως ήταν άσκηση κατάληψης εδαφών και διατήρησής τους.
Ακόμη μετείχαν και 4 ελικόπτερα 2 τύπου CH-47 Chinook και 2 Α5-532 Couger.σε σενάριο απομάκρυνσης τραυματιών. Μάλιστα στα σενάρια της άσκησης ήταν και η ανακατάληψη αεροδρομίου από εχθρικές δυνάμεις.
Φυσικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να συμβεί σε ελληνο-τουρκικό σενάριο πολέμου αλλά μόνο στην Κύπρο σε περίπτωση κατάληψης τουρκοκυρπιακού αεροδρομίου από κυπριακές δυνάμεις.
Η ιστορία της 1ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Στρατού έχει ρις ρίζες της στα γεγονότα του 1963-64 στην Κύπρο όταν αποφασίστηκε η  ίδρυση Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών και του 1ου Αμφίβιου Τάγματος Πεζικού (μετέπειτα Ταξιαρχία Πεζοναυτών) του τουρκικού Ναυτικού.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις