Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο γαμπρός του Τραμπ ζήτησε έκπτωση από εταιρεία όπλων για συμφωνία 110 δις δολαρίων με τη Σ. Αραβία

Ο γαμπρός του Προέδρου Τραμπ παρενέβη προσωπικά κατά τη διάρκεια μιας συμφωνίας αγοράς όπλων ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας να έχουν καλύτερη τιμή, ανέφεραν οι New York Times.
Ο Τζάρεντ Κούσνερ, 36 ετών, σταμάτησε μια συνάντηση με τους Σαουδάραβες κατά τη διάρκεια της συμφωνίας σε μια αίθουσα υποδοχής στο Λευκό Οίκο και κάλεσε την διευθύνοντα σύμβουλο της Lockheed Martin, της εταιρείας που φτιάχνει ένα από τα στρατιωτικά όπλα που προσφέρθηκαν στο τραπέζι.
Ο Κούσνερ ζήτησε από τη Μέριλιν Χιούσον, 63 ετών, να μειώσει την τιμή ενός συστήματος ραντάρ – το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταρρίπτει πυραύλους – που οι Σαουδάραβες ήθελαν να αγοράσουν και εκείνη απάντησε ότι θα το «εξετάσει».
Οι Σαουδάραβες παρουσίασαν μια λίστα με αυτά που ήθελαν, τα οποία περιλάμβαναν αεροπλάνα, πλοία, και βόμβες ακριβείας.
Αλλά τότε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη συνάντηση τους είπε να εξετάσουν επίσης την αγορά του συστήματος ραντάρ. Όταν ο Κούσνερ συνειδητοποίησε ότι η τιμή μπορεί να είναι πρόβλημα, πήρε το τηλέφωνο και κάλεσε την Χιούσον.
Πρώην αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα περισσότερα από τα όπλα που προσφέρθηκαν στο τραπέζι είχαν ήδη συμφωνηθεί ενώ ήταν πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα.
Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει την Υεμένη με θύματα χιλιάδες άμαχους πολίτες και πιθανά εγκλήματα πολέμου, ο Τραμπ και η ομάδα του κατέστησαν σαφές ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα επηρεάσουν τις συμφωνίες με άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις