Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Η Σαουδική Αραβία παρήγγειλε 110 δις όπλα από τις ΗΠΑ και στοχεύει κατά Ιράν!

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Ιράν είναι “επικεφαλής” της διεθνούς τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα σε ομιλία του ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στην
διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο. “Η υποχρέωσή μας ενώπιον του θεού και του λαού μας και ολόκληρου του κόσμου είναι να είμαστε ενωμένοι στην μάχη απέναντι στις δυνάμεις του κακού και του εξτρεμισμού όπου και αν βρίσκονται…Το ιρανικό καθεστώς είναι επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατίας”. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο βασιλιάς είπε ακόμη ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα δείξει επιείκεια απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία. “Δεν θα είμαστε ποτέ επιεικείς δικάζοντας όποιον χρηματοδοτεί την τρομοκρατία με όποιον τρόπο ή μέσο και θα εφαρμόσουμε όλη την δύναμη του νόμου”, είπε.

Τι είπε ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καλέσει τους άραβες ηγέτες να αντιμετωπίσουν τον “ισλαμιστικό εξτρεμισμό” στη διάρκεια ομιλίας του αργότερα σήμερα κατά την οποία θα παρουσιάσει την μάχη κατά της τρομοκρατίας ως μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό αντί για μια σύγκρουση πολιτισμών ή θρησκειών. “Αυτή είναι μια μάχη ανάμεσα σε βάρβαρους εγκληματίες που επιδιώκουν να εξοντώσουν ανθρώπινες ζωές και σε τίμιους ανθρώπους που προσπαθούν να τις προστατεύσουν”, θα πει ο Τραμπ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. “Αυτό σημαίνει την ειλικρινή αντιμετώπιση της κρίσης του ισλαμιστικού εξτρεμισμού και των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που εμπνέει. Και σημαίνει να παραμείνουμε ενωμένοι ενάντια στην δολοφονία αθώων μουσουλμάνων, στην καταπίεση εις βάρος των γυναικών, στους διωγμούς εβραίων, στις σφαγές χριστιανών”. Η ομιλία του εντάσσεται σε μια προσπάθεια προσέγγισης του μουσουλμανικού κόσμου έπειτα από τις συχνές επιθέσεις που εξαπέλυε εναντίον μουσουλμάνων στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον περασμένο χρόνο και την απόπειρα να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολλούς από αυτούς. Αντιμέτωπος με ένα πολιτικό σκάνδαλο στην χώρα του, ο Τραμπ ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την Σαουδική Αραβία όπου αργότερα σήμερα θα εκφωνήσει ενώπιον περίπου 50 ηγετών μουσουλμανικών χωρών την ομιλία του. “Η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αλλά ο δρόμος προς την ειρήνη ξεκινάει από εδώ, σε αυτό το αρχαίο έδαφος, σε αυτό τον ιερό τόπο. Τα έθνη της Μέσης Ανατολής δεν μπορούν να περιμένουν την αμερικανική δύναμη να συνθλίψει αυτόν τον εχθρό για λογαριασμό τους”, θα πει ο Τραμπ. Ο Τραμπ έτυχε θερμής υποδοχής από τους άραβες ηγέτες, οι οποίοι έβαλαν στην άκρη την αντιμουσουλμανική προεκλογική ρητορική του και επικεντρώθηκαν στην επιθυμία του να πατάξει την επιρροή του Ιράν στην περιοχή, μια δέσμευση που δεν φάνηκε να είχε ο προκάτοχός του στην προεδρία Μπαράκ Ομπάμα. Οι ΗΠΑ και οι χώρες του Αραβικού Κόλπου συμφώνησαν σήμερα να συντονίσουν τις προσπάθειές τους κατά της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων, έναν βασικό στόχο του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις