Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΠΑΤΡΑ: «Πόλεμος» στις 11 το πρωί στο κέντρο της Πάτρας! Και ο Δήμαρχος θα δώσει το παρών

Σε «θέατρο του πολέμου» που έχει ξεσπάσει μεταξύ εμποροϋπαλλήλων εμπόρων και βιοτεχνών και Κυβέρνησης μετά την απόφαση της
τελευταίας να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών και να επεκτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων σε 32 Κυριακές, αναμένεται να μετατραπεί αύριο Κυριακή η Πάτρα.
Η πρωτεύουσα της Αχαΐας θα αποτελέσει για μία ακόμα φορά έναν από τους ισχυρότερους θύλακες αντίδρασης με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, συγκεντρώσεων , πορειών και αποκλεισμών των καταστημάτων τα οποία θα ανοίξουν και τα οποία εκτιμάται πως δεν θα είναι αλλά από  αυτά που εκπροσωπούν συμφέροντα πολυεθνικών και αλυσίδων.
Σημεία αναφοράς των αντιδράσεων θα είναι αρχικά η διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος όπου στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των εμπόρων, των εμποροϋπαλλήλων και των βιοτεχνών ενώ στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου δίνουν «ραντεβού» το ταξικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων , οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η Δημοτική Αρχή.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πορείες ενώ θα γίνει αποκλεισμός όσων καταστημάτων επιχερήσουν να ανοίξουν με παράλληλη ενημέρωση των καταναλωτών.
Η ανακοίνωση των εμπόρων
Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κυριακής, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας στους καταστηματάρχες.
Όπως αναφέρει, «μετά τις νέες εξελίξεις για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, την Κυριακή 7/5/2017 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, και στις 11.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου & Μαιζώνος.
Προσυγκέντρωση στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος) για τον συντονισμό των ενεργειών.»
Η Δημοτική Αρχή
Ο Δήμος Πατρέων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο, που αγωνίζονται και διεκδικούν νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 7 Μαΐου στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.



http://www.contraseolous.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις