Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μόνο 135.000 πρόσφυγες από 1,5 εκατομμύριο έχουν εργασία στη Γερμανία

Μια επίσημη έκθεση αποκάλυψε ότι μόνο 135.000 από τους πρόσφυγες στην Γερμανία έχουν οποιαδήποτε εργασία – και ακόμη και οι περισσότερες απ’ αυτές είναι σε
επιδοτούμενες κυβερνητικές θέσεις εργασίας ή “προγράμματα κατάρτισης”,σύμφωνα με την Γερμανική Bild.
Τα στοιχεία δόθηκαν σε έκθεση που εξέδωσε η Bundesagentur für Arbeit (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, BA) της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Βερολίνο.
Ο επίσημος αριθμός προσφύγων που εισέβαλαν στη Γερμανία από το 2015 ανέρχεται σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο και οι ελάχιστοι 135.000 πρόσφυγες που εργάζονται περιλαμβάνουν όσους απασχολούνται στις θέσεις εργασίας για “ένα ευρώ” που συνεπάγονται μαγειρική και καθαρισμό κέντρων φιλοξενίας στη χώρα.
Αντί να “ενισχύσουν την οικονομία”, οι μετανάστες έχουν προσθέσει υπερβολικά στο κόστος ευημερίας, συνέχισε η έκθεση.
Υπάρχουν τώρα τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ”κύριοι αιτούντες” που είναι πρόσφυγες στο Γερμανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, γνωστό ως Hartz IV. Ένας “κύριος αιτών” είναι το μέλος της οικογένειας που αναλαμβάνει για λογαριασμό της οικογένειάς του, η οποία συνήθως ανέρχεται σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα.
Αυτό σημαίνει ότι, συντηρητικά, υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αιτούντες Hartz – με τη διαφορά μεταξύ των αριθμών προσφύγων και των χρηστών κοινωνικής πρόνοιας να εξηγείται από τη διαδικασία “οικογενειακής επανένωσης” που επιτρέπει στους επιτυχείς πρόσφυγες να φέρουν τις οικογένειές τους στη Γερμανία .
Σύμφωνα με τον Dr. Herbert Brücker, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας για την Οικονομική Μετανάστευση στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ένταξη και Μετανάστευση του Βερολίνου, μόνο 40% των προσφύγων ισχυρίζονται ότι έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τουλάχιστον το 20% έχει μόνο στοιχειώδη σχολική εκπαίδευση, ενώ το υπόλοιπο δεν έχει καθόλου.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις