Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΜΑΗΣ ΤΟΥ 1936 ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΗΣ ΤΟΥ 2017 ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 
Χριστός Ανέστη και καλό ΜΗΝΑ.
Το βράδυ της 9ης Μάη του 1936 ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς έδωσε διαταγή σε ένα σύνταγμα στρατού από τη Λάρισα να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και μία μοίρα του στόλου να καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης προς αντιμετώπιση των καπνεργατών που βρίσκονταν σε απεργία.
 
Ήταν τότε που τις απεργίες τις έκαναν αληθινοί άντρες και ας είχαν απέναντί τους στρατό και όπλα. Ήταν οι ίδιοι άντρες που τέσσερα χρόνια μετά, πέταξαν τους Ιταλούς στην θάλασσα. Ήταν οι Έλληνες άντρες που ήξεραν να αγωνίζονται για αυτά που διεκδικούσαν. Και εκείνη η μέρα βάφτηκε με το αίμα 12 νέων Ελλήνων που σκοτώθηκαν από τον Δικτάκτορα Ιωάννη Μεταξά που τότε υπηρετούσε τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των Καπνεμπόρων.
 
Στον αντίποδα του Μάη του 1936, βλέπουμε τον σημερινό Μάη του 2017. Και βλέπουμε σήμερα, από την μεριά των Κυβερνώντων να υπάρχει η ΙΔΙΑ υπεράσπιση των ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ συμφερόντων, που σήμερα αυτά εκφράζονται από το ΔΝΤ και από την Ε.Ε. δηλαδή από ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΡΟΪΚΑ.
 
Και στον αντίποδα των εργαζομένων, βλέπουμε οι τότε αγωνιστές να έχουν αντικατασταθεί από πουλημένους, από αγορασμένους, από “ροζoυλί καρότους” και από κάθε λογής …. “Πρωτόπαπες” και ιδιοτελείς “εργατοπατέρες”, που το μόνο που κάνουν, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ τον απλό λαό, και τους Έλληνες εργαζόμενους.
 
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σήμερα ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ στο ΔΝΤ τα περισσότερα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και έχει δημιουργήσει συνθήκες εργατικής σκλαβιάς. Και ενώ ετοιμάζεται να παραδώσει ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ακόμα, οι πουλημένοι εργατοπατέρες με τα πουλημένα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ τους, κοροϊδεύουν τον κόσμο, με … «ντουντούκες» και πορείες με …. σουβλάκια…!!
Προωθείται δηλαδή ΣΉΜΕΡΑ από την Εβραιόδουλη Κυβέρνησή μας, η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ που γνώρισαν οι Έλληνες, και κάθονται οι πουλημένες «καροτο-αδερφούλες» και κάνουν …….. «καθιστικές διαμαρτυρίες»…!!
 
Αλλά από την στιγμή που παραγκωνίστηκαν οι άντρες αγωνιστές και προωθήθηκαν στις θέσεις των Συνδικαλιστών, οι πουλημένοι και οι «καρότοι», μην περιμένετε τίποτα μα τίποτα. 
Το πολύ πολύ να πάρουν τα καρότα τους μαζί και να κάνουν καμία ……. «καθιστική διαμαρτυρία»…!!
 
ΜΑΗΣ ΤΟΥ 1936 ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΜΑΗΣ ΤΟΥ 2017 ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής 
giannis_lampropoulos@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις