Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τέσσερα αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορεατική με 300 μαχητικά θα σπείρουν όλεθρο

USS Theodore Roosevelt, USS Nimitz,, USS Ronald Reagan, USS Carl Vinson 
Του Θ. Μπομπότη
Επιχείρηση σοκ και δέος από τις ΗΠΑ καθώς στην Κορεατική Χερσόνησο θα αναπτυχθούν 4 αμερικανικά αεροπλανοφόρα μαζί με τις ομάδες μάχης τους και
συγκεκριμένα τα USS Nimitz (CVN 68), USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt και το USS Carl Vinson που βρίσκεται ήδη εκεί. Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε πως τα 2 αεροπλανοφόρα θα ξεκινήσουν ασκήσεις μαζί στην περιοχή και το ένα αργότερα θα αποχωρήσει. Το τελευταίο μένει να το δούμε αλλά όπως και να χει μιλάμε για μια απίστευτη ισχύ με πάνω από 300 μαχητικά.
Οι κινήσεις αυτές των ΗΠΑ ήταν γνωστές στον Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτό εξηγεί και την σημερινή του κίνηση να κάνει επίδειξη της αντιαεροπορικής ομπρέλας των ΗΠΑ με την βορειοκορεατική έκδοση των S-300PMU2.
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει δύναμη έκτακτης ανάγκης στην περιοχή η οποία είναι ικανή να αναπτυχθεί σε ελάχιστο χρόνο μεταφέροντας μεγάλη δύναμη πυρός. Πρόκειται για τα πλοία USS Bonhomme Richard (LHD 6) στη βάση Sasebo της Ιαπωνίας και USS Ashland (LSD 48)
«Άγρια» σχέδια έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ για τον ομόλογο του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ήδη ευρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και  Ρωσίας,  όσο και για το Πεκίνο σε σχέση με αμφισβητούμενα εδάφη στην θάλασσα της νέας νότιας Κίνας.
Για τον λόγο αυτόν και η μάδα μάχης του αεροπλανοφόρου  USS Nimitz  θα αναπτυχθεί στον Ειρηνικό για πρώτη φορά μετά  το 2013, ανακοίνωσε ο διοικητής του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού .
«Η ομάδα μάχης του USS Nimitz (CVN 68), και αντιτορπιλικά USS Kidd (DDG 100) και USS Shoup (DDG 86) προγραμματίζουν να αποπλεύσουν από τον ναύσταθμο τους την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση.
ΕΚΤΑΚΤΟ – Τέσσερα αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορεατική – USS Theodore Roosevelt, USS Nimitz,, USS Ronald Reagan, USS Carl Vinson με 300 μαχητικά θα σπείρουν όλεθρο - Εικόνα0
Την ίδια στιγμή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  USS Ronald Reagan ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσεως Νίμιτς κατέπλευσε  στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο λιμάνι Yokosuka, νότια του Τόκιο, στην Ιαπωνία
Η ομάδα μάχης «USS Nimitz Strike Group» που θα αποπλεύσει  την επόμενη εβδομάδα βάζοντας ρότα για τον Ειρηνικό  την αναμένουν ήδη άλλα τρία ακόμη αμερικανικά αεροπλανοφόρα  .
Τέσσερις ομάδες μάχης με πολεμικά πλοία κατευθυνόμενων πυραύλων και 4 αεροπλανοφόρα να πλέουν τόσο κοντά στην κινεζική επικράτεια έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Λαϊκού απελευθερωτικού στρατού.
Πληροφορίες φέρουν τους Κινέζους να έχουν μετακινήσει παράκτιους βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στις ακτές εναντίον των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.
Η Ουάσιγκτον έχει αποστείλει αμερικανικά πλοία  στις θαλάσσιες περιοχές του ανατολικού και βορείου Ειρηνικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας Bering και της Αρκτικής.
Σκοπός είναι η έντονη αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος ενόψει εξελίξεων .
Οι μονάδες επιφανείας της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Νίμιτς  έχουν περάσει τους τελευταίους επτά μήνες σε προετοιμασίες  για ανάπτυξη στον Ειρηνικό Ωκεανό .
«Είμαι τόσο υπερήφανος  για όλη το προσωπικό του Nimitz και τον υπέροχο συντονισμό και την υποστήριξη σε ολόκληρη την ομάδα μάχης,  είμαι βέβαιος ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιεσδήποτε προκλήσεις βρίσκονται μπροστά στην επερχόμενη ανάπτυξη μας », δήλωσε ο αντιπλοίαρχος  Kevin Lenox,  αξιωματικός του Nimitz.
ΕΚΤΑΚΤΟ – Τέσσερα αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορεατική – USS Theodore Roosevelt, USS Nimitz,, USS Ronald Reagan, USS Carl Vinson με 300 μαχητικά θα σπείρουν όλεθρο - Εικόνα1
Η ομάδα μάχης περιλαμβάνει τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων USS Shoup (DDG 86) και USS Kidd (DDG 100), τα αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke, USS Howard (DDG 83) και USS Pinckney (DDG 91) και το καταδρομικό κλάσεως  Ticonderoga  USS Princeton (CG 59).
Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Νίμιτς   αναπτύχθηκε τελευταία φορά το 2013 , ενώ υπάγεται  στον 3ο στόλο των Η.Π.Α., ο οποίος έχει περιοχή ευθύνης  τον Ειρηνικό.
Ο 3ος στόλος των ΗΠΑ σε συνεργασία  με τον 7ο στόλο ελέγχουν  ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο.
ΕΚΤΑΚΤΟ – Τέσσερα αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορεατική – USS Theodore Roosevelt, USS Nimitz,, USS Ronald Reagan, USS Carl Vinson με 300 μαχητικά θα σπείρουν όλεθρο - Εικόνα2
ΕΚΤΑΚΤΟ – Τέσσερα αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορεατική – USS Theodore Roosevelt, USS Nimitz,, USS Ronald Reagan, USS Carl Vinson με 300 μαχητικά θα σπείρουν όλεθρο - Εικόνα3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις