Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Μας φόρτωσαν με χρέη 563 δις στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017!

Ο κρατικός προϋπολογισμός που συντάχθηκε για το οικονομικό έτος 2017, αναφέρει κάτι το οποίο έχει διαφύγει σε όλους και είναι εξοργιστικά παράλογο και εξωφρενικό.
Τα έσοδα αυτού του τακτικού προϋπολογισμού αναφέρεται ότι ανέρχονται στο κολοσσιαίο ποσό των….614 δις ευρώ, αν είναι ποτέ δυνατόν. Μάλιστα, διαβάσατε πολύ καλά το ως άνω νούμερο, δεν είναι ορθογραφικό λάθος, οφθαλμαπάτη, φάρσα ή εικονική πραγματικότητα.
Προφανώς, γεννάται ή εύλογη όσο και τεράστια απορία. Πως είναι δυνατόν ένα κράτος με συνολικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) ύψους 175 δις ευρώ το 2016, να έχει κυρώσει με την υπογραφή της Βουλής των Ελλήνων και του προέδρου της Δημοκρατίας, έναν τακτικό προϋπολογισμό 614 δις, γεγονός που υπερβαίνει κατά 350% το ΑΕΠ της χώρας.!
Η απάντηση στο πρωτόγνωρο όσο και απίστευτο αυτό φαινόμενο, δίνεται στον ίδιο τον προϋπολογισμό του 2017. Εκεί αναφέρεται ότι, τα ετήσια τακτικά έσοδα ανέρχονται σε 51 δις ευρώ ( 47 δις από άμεσους και έμμεσους φόρους, δηλ.το  27% του ΑΕΠ). Το υπόλοιπο εξωφρενικά κολοσσιαίο ποσό των 563 δις ευρώ( για την ακρίβεια 563.055.375.000 ευρώ)  αφορά τα αποκαλούμενα πιστωτικά έσοδα! ( βλ. σχετική εικόνα εδώ από τον κρατικό προϋπολογισμό)
Τι είναι αυτά. Κρατηθείται καλά στην καρέκλα σας.Πρόκειται για μελλοντικώς απαιτητά απο τους δανειστές χρέη που εγγράφονται στον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό του 2017, τα οποία ανέρχονται όχι σε 180% όπως μας λένε, αλλά στο 350% του ΑΕΠ.  Η αποπληρωμή αυτών των αστρονομικών χρεών εκτείνεται πέραν των φυσικών ορίων ζωής της σημερινής και της επόμενης γενιάς των Ελλήνων. Αυτά τα χρέη και άλλα που θα προστεθούν στο κοντινό μέλλον, θα επωμιστούν να τα πληρώσουν τα δισέγγονα και τα τρισέγγονά μας. Αν βέβαια υπάρχει η Ελλάδα τότε και αν κατοικούν εδώ στη χώρα μας τα δισέγγονα και τα τρισέγγονά μας, κάτι πολύ-πολύ αμφίβολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις