Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Οι 7 πιο τρελές θεωρίες συνωμοσίας που ακούγονται αληθινές!

Ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε ποτέ, εξωγήινοι έσωσαν την Ευρώπη μετά το Τσερνόμπιλ και άλλες πέντε απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που εξηγούν μεγάλες καταστροφές της ανθρωπότητας.
Όταν συμβαίνει μια μεγάλη καταστροφή κάπου στον κόσμο, το ανθρώπινο μυαλό προσπαθεί να βρει μια λογική εξήγηση. Συνήθως αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι υπάρχει απλώς ο παράγοντας τύχη – για την ακρίβεια, απλώς ατυχία. Πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη σύνδεση, κάποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι που προκάλεσαν σκόπιμα ό,τι συνέβη. Κάπως έτσι αναπτύσσονται θεωρίες συνωμοσίας μετά από κάθε σοβαρό συμβάν στον πλανήτη, και όταν βάλεις κάτι στο κεφάλι σου, βρίσκεις εύκολα στοιχεία που μπορούν να το πιστοποιήσουν.
Παρακάτω, συγκεντρώνουμε επτά τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν μετά από μεγάλες καταστροφές οι οποίες συγκλόνισαν την ανθρωπότητα, αλλά πιθανότατα δεν είχατε ακούσει ως τώρα. Ιδού οι… σκοτεινές τους εξηγήσεις.
Ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε ποτέ
Όλοι γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο πλοίο που είχε φτιάξει ανθρώπινο χέρι ως τις αρχές του 20ου αιώνα βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι, τον Απρίλιο του 1912, σωστά; Λάθος, σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι το «αβύθιστο πλοίο» έμεινε όντως αβύθιστο. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο JP Morgan, πλοιοκτήτης, άλλαξε κρυφά τα πλοία και στη θέση του ολοκαίνουριου Τιτανικού ταξίδεψε το «αδελφικό» του πλοίο, Olympic, το οποίο, καθόλου τυχαία, είχε στην «πλάτη» του δύο θαλάσσια ατυχήματα λίγους μήνες νωρίτερα. Οι ζημιές στο πλοίο ήταν οικονομικά δυσβάσταχτες για την εταιρία, κι έτσι το Olympic «μεταμφιέστηκε» σε Τιτανικό και βυθίστηκε σκοπίμως, για να εισπράξει ο Morgan τεράστια αμοιβή από την ασφαλιστική εταιρία και να σωθεί οικονομικά. Σύμφωνα πάντα με την θεωρία αυτή που αναλύθηκε και στο βιβλίο του Robin Gardiner «Το πλοίο που δε βυθίστηκε ποτέ», ο Τιτανικός συνέχισε την «καριέρα» του ως Olympic.
Ένα UFO εμπόδισε την μεγάλη έκρηξη στο Τσερνόμπιλ
Τον Απρίλιο του 1986, μία δοκιμή ασφαλείας στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ της σημερινής Ουκρανίας πήγε πολύ στραβά. Οδήγησε σε μεγάλη έκρηξη και «πυρκαγιά» γραφίτη που εξαπλώθηκε μέχρι και την τρίτη πυρηνική γεννήτρια του σταθμού, στην οποία ο αντιδραστήρας έσβησε για να αποσοβηθεί μεγαλύτερη ζημιά. Η τέταρτη γεννήτρια όμως δεν έσβησε και καταστράφηκε εντελώς εξωτερικά από τον καπνό. Η μεγάλη τύχη ήταν ότι αυτή η τέταρτη γεννήτρια δεν ανατινάχτηκε, καθώς περιείχε 180 τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου, που θα μπορούσε να καταστρέψει τη μισή Ευρώπη. Δύο χρόνια αργότερα, οι θεωρίες συνωμοσίες πήραν με τη σειρά τους φωτιά: Αυτόπτες μάρτυρες της καταστροφής δήλωσαν ότι είδαν ένα UFO να ίπταται πάνω από την τέταρτη γεννήτρια για τουλάχιστον έξι ώρες. Υποστήριξαν λοιπόν ότι αυτό το εξωγήινο σώμα κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα ακτινοβολίας κατά τέσσερις φορές και να αποτρέψει την μεγάλη έκρηξη.
Το τσουνάμι του Ινδικού το 2004 προκλήθηκε από πυρηνικό πείραμα
Λίγες μόνο ημέρες μετά το φονικό τσουνάμι που σήκωσε ο Ινδικός Ωκεανός, εμφανίστηκαν οι πρώτες φωνές οι οποίες υποστήριξαν ότι για το συμβάν δεν ευθύνεται η φύση, αλλά ο άνθρωπος. Και συγκεκριμένα, οι άνθρωποι στην Ινδία που πραγματοποιούσαν κρυφό πυρηνικό πείραμα με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Εκείνη την εποχή, αρκετές εφημερίδες ανέφεραν αγορές πυρηνικής τεχνολογίας από το κράτος της Ινδίας με σκοπό πειράματα για την «εξόντωση» πυκνοκατοικημένων περιοχών. Τα μεγαλύτερα πλήγματα από το τσουνάμι σημειώθηκαν σε περιοχές με «πυκνούς» πληθυσμούς μουσουλμάνων της Νοτιοανατολικής Ασίας, γι’ αυτό και αυτή η θεωρία συνωμοσίας εξαπλώθηκε εύκολα στους κόλπους αυτών των κοινοτήτων.
Η πετρελαιοκηλίδα του κόλπου του Μεξικού το 2010 προκλήθηκε από οικολόγους
Η διαρροή πετρελαίου της BP στον κόλπο του Μεξικού το 2010 ήταν μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της τελευταίας δεκαετίας, αλλά μια θεωρία θέλει τους ίδιους τους οικολόγους υπεύθυνους γι’ αυτή. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές προκάλεσαν τη διαρροή για να κατηγορήσουν την πετρελαϊκή βιομηχανία και να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη. Το γεγονός ότι η καταστροφή ξεκίνησε την Ημέρα της Γης έδωσε τροφή στους συνωμοσιολόγους. Βούτυρο στο ψωμί των τελευταίων όμως ήταν και η απόφαση του προέδρου Ομπάμα να στείλει ομάδα SWAT στο σημείο της έκρηξης του πετρελαιοφόρου. Κανονικά, αυτές οι ομάδες είναι παρούσες μόνο όταν υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικής εμπλοκής. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες θεωρίες που ερμηνεύουν την καταστροφή, όπως η ανάμιξη της Βόρειας Κορέας ή της Ρωσίας, που χτύπησε το πετρελαιοφόρο αεροπορικά.
Η Ισπανική Πανδημία του 1918 οφείλεται σε εμβολιασμούς
Η πανδημία γρίπης που χτύπησε το 1918 και για δύο χρόνια, σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κυρίως νεαρούς ενηλίκους χωρίς προηγούμενα προβλήματα υγείας. Ο ιός της ισπανικής γρίπης υπολογίζεται ότι αφάνισε το 5% του ανθρώπινου πληθυσμού εκείνη την εποχή. Ωστόσο, υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ ιός. Αντίθετα, οι άνθρωποι που πέθαναν, «δηλητηριάστηκαν» με έναν συνδυασμό εμβολίων, με «αφετηρία» τους στρατιώτες που εμβολιάζονταν με «βόμβες» ουσιών στα στρατόπεδα εκείνη την περίοδο. Ιστορίες για παράλυση στρατιωτών έριξαν λάδι στη φωτιά, καθώς η παράλυση θεωρείται σύμπτωμα της δηλητηρίασης από εμβόλιο, ενώ οι λάτρεις των συνωμοσιών εντόπισαν και αριθμούς, οι οποίοι υποδεικνύουν ότι οι φαντάροι της εποχής υπέφεραν από την ασθένεια επτά φορές περισσότερο σε σχέση με τους πολίτες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.
Οι οικισμοί της Νέας Ορλεάνης βομβαρδίστηκαν κατά την διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα
Ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε αλύπητα τη Νέα Ορλεάνη το 2005, αφήνοντας τους πληθυσμούς ολόκληρων περιοχών χωρίς σπίτια, και πλημμυρίζοντας το 70% της μητροπολιτικής περιοχής. Η μεγαλύτερη ζημιά εκτιμάται ότι προκλήθηκε από την διάβρωση του εδάφους κάτω από τους λόφους της περιοχής. Ωστόσο, ορισμένοι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής έχουν διαφορετική άποψη: Θεωρούν (και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών το κατέθεσαν στα δικαστήρια) ότι η περιοχή βομβαρδίστηκε με σκοπό την εξόντωση εθνικών μειονοτήτων και ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά μια γενοκτονία των μουσουλμάνων της περιοχής. Ο ηγέτης της οργάνωσης Nation of Islam, Louis Farrakhan, καθώς και ο σκηνοθέτης Spike Lee έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν αυτή τη θεωρία. Ο τελευταίος μάλιστα επεσήμανε ότι δεν το βρίσκει απίθανο ότι υπάρχει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι μαύροι κάτοικοι από τη Νέα Ορλεάνη.
Ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από ένα γεωφυσικό πειραματικό πρόγραμμα
Το HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) είναι ένα πειραματικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, με σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη χρήση της ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών και την επιτήρηση. Οι πειραματικοί σκοποί του το έκαναν στόχο κατηγοριών, όπως για πειράματα ελέγχου της ανθρώπινης σκέψης. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που τελικά κατηγορήθηκε και για πολλές φυσικές καταστροφές, όπως αυτή του σεισμού της Αϊτής το 2010. Εκείνη την περίοδο, ακόμα και ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, δήλωσε δημόσια την πεποίθησή του ότι το HAARP ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε σαν τεκτονικό όπλο για να προκαλέσει τον σεισμό. Ο Τύπος της Βενεζουέλας συνέχισε το «πάρτι», αναφέροντας ότι το HAARP έχει την δυνατότητα να προκαλέσει κλιματικές αλλαγές, καθώς και ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να πραγματοποιούσαν πειράματα για να ελέγξουν τα καιρικά φαινόμενα. Τα πειράματα αυτά, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας, πήγαν στραβά, καθώς ο… τεχνητός σεισμός προοριζόταν για το Ιράν και όχι για την Αϊτή.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις