Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Καταπέλτης κείμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου!! «Φθονερέ και κομπλεξικέ Έλληνα ήρθε η ώρα να πληρώσεις !!»

Φθονερέ και κομπλεξικέ Έλληνα ήρθε η ώρα να πληρώσεις !!

Τώρα που αρχίζεις και συνειδητοποιείς τι σημαίνει για σένα το 3ο και το 4ο μνημόνιο είναι πολύ αργά.

Γιατί όταν έπρεπε να αντιδράσεις δεν το έκανες.
Όταν μπήκε ο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν έχω ακίνητα, εγώ μένω σε νοικιασμένο σπίτι.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που έχουν !

Όταν μπήκε ο Φόρος Πολυτελείας στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν έχω μεγάλο αυτοκίνητο. Ένα παλιό Lada έχω.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που έχουν μεγάλα αυτοκίνητα !

Όταν επιβληθήκαν τα capital control στις Τράπεζες είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν έχω εισόδημα πάνω από 1.600 ευρώ τον μήνα, ούτε κάνω αγορές από το εξωτερικό.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που κάνουν !

Όταν το ποσοστό φορολόγησης στις επιχειρήσεις έφτασε στο 47%, (ενώ στη Βουλγαρία είναι 15% και στα Σκόπια 10% ) είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ μισθωτός είμαι.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες επιχειρηματίες που έχουν τις επιχειρήσεις και να τσακιστούν να φύγουν από τη χώρα οι καπιταλιστές που ρουφάνε το αίμα των εργαζομένων!
Όταν έγινε το Bail In στις τράπεζες είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν έχω καταθέσεις.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που έχουν !

Όταν ήθελαν να βάλουν ΦΠΑ στην εκπαίδευση είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ τα παιδιά μου δεν τα πάω σε ιδιωτικό σχολείο.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που τα στέλνουν εκεί !

Όταν κατέρρευσε το Χρηματιστήριο είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν έχω ούτε μετοχές ούτε αμοιβαία κεφάλαια.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που έχουν !

Όταν οι εταιρείες, η μία μετά την άλλη, έβαζαν λουκέτο, κυρίως εξαιτίας των capital controls, είπες :
Tι με νοιάζει εμένα;
Είμαι σίγουρος ότι τα αφεντικά τους έχουν λεφτά και για τα εγγόνια τους

Όταν κινδυνεύαμε να μας πετάξουν έξω από τη Σέγκεν, είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν ταξιδεύω στο εξωτερικό.
Να βγάλουν διαβατήριο και να περιμένουν στην ουρά οι κεφαλαιοκράτες, που ταξιδεύουν !

Όταν αύξησαν τον ΦΠΑ στο κρασί είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν πίνω κρασί. Εγώ μόνο τσίπουρο και ρακί πίνω.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που πίνουν Καμπερνέ Σωβινιόν !

Όταν αύξησαν τον Φόρο στα εισοδήματα από ενοίκια και επέβαλαν και το ενεργειακό πιστοποιητικό σε όλες τις ενοικιαζόμενες κατοικίες, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εγώ δεν έχω διαμερίσματα που νοικιάζω.
Να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες που έχουν !
Όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έφτασαν σε επίπεδα Βουλγαρίας (ή μάλλον Σιέρρα Λεόνε και Γκάνα) και στο δημόσιο περικόπηκαν τουλάχιστον κατά 40% μετά από την εφαρμογή 3 (ναι …τριών !!) Ενιαίων Μισθολογίων του Δημοσίου (από το οποίο φυσικά εξαιρούνταν κάθε φορά οι δικαστικοί και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών) είπες :
Τι με νοιάζει εμένα;
Εμένα με διόρισε στη Δημοτική Επιχείρηση ο «κολλητός» μου βουλευτής σαν πολύτεκνο και δεν με νοιάζει …
Όταν ο μισθός των γιατρών του ΕΣΥ (που σε ξαναφέρνουν στη ζωή) έφτασε να είναι όσο ο αντίστοιχος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη στην Ιταλία ή την Ιρλανδία (και δεν μιλάμε για τη Γερμανία ή τη Γαλλία) είπες :
Τι με νοιάζει εμένα; Καλά τους έκαναν.
Αυτοί παίρνουν «φακελάκι» και βολεύονται …
Όταν ο μισθός των καθηγητών (που μορφώνουν τα παιδιά σου) έφτασε να είναι όσο ο αντίστοιχος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη στην Αυστρία ή τη Φιλανδία είπες :
Τι με νοιάζει εμένα; Καλά τους έκαναν.
Αυτοί κάνουν ιδιαίτερα και βολεύονται …
Όταν επέβαλαν φορολογία 27% στους αγρότες είπες:
Τι με νοιάζει εμένα; Καλά τους έκαναν τους παλιόβλαχους.
Εγώ ζώ στην πόλη και ούτε κήπο δεν έχω.
Να πληρώσουν οι μεγαλοτσιφλικάδες που πήραν και του κόσμου τις επιδοτήσεις.

Όμως ….

Τώρα φθονερέ Έλληνα ήρθε η σειρά σου να πληρώσεις και εσύ.

Και ο λογαριασμός είναι θα είναι πολύ βαρύς.

Και θα πρέπει ακόμη να γνωρίζεις και κάτι πολύ απλό:

Ακίνητα, καταθέσεις και μετοχές δεν έχουν μόνο ο εργοδότης σου, οι πελάτες σου και το «μεγάλο κεφάλαιο» που εσύ ήθελες να καταστραφεί, λόγω της ιδεοληψίας σου, αλλά και το ασφαλιστικό σου ταμείο και αυτό που ονομάζεις κράτος.
Και αν όλοι αυτοί έχασαν τις περιουσίες τους, να ξέρεις πως ούτε και εσύ δεν θα έχεις αύριο, ούτε εισόδημα, ούτε μισθό, ούτε σύνταξη.
Κι αν είσαι άνεργος δεν θα έχεις ούτε καν ελπίδα !!

Όλοι αυτοί οι μικρο-μεσαίοι επιχειρηματίες, που εσύ, εντελώς ανεύθυνα, χαρακτήριζες «μεγάλο κεφάλαιο» και χαιρόσουν που έβαζαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, έχαναν τις περιουσίες τους στο Χρηματιστήριο και τα χρήματά τους με το PSI, ….τώρα, όλοι αυτοί, έβγαλαν το μαντήλι και σε χαιρετάνε φεύγοντας (τρέχοντας) λέγοντας σου :
«Άντε γεια, φθονερέ και μαλάκα Έλληνα, See you idiot, !!…»
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, δεν θα παίρνεις μισθό, γιατί δεν θα υπάρχει εργοδότης να σου δώσει, γιατί αυτός ή θα έχει καταστραφεί μαζί σου, ή θα δίνει μισθό στο Βούλγαρο εργαζόμενο που θα έχει προσλάβει στην επιχείρησή του, στο Sandanski, στο Blagoevgrad και στη Σόφια.
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, τόσο εσύ όσο και οι χιλιάδες άνεργοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν και που πιστεύατε ότι τα capital controls δεν σας αφορούν γιατί ο μισθός σας ήταν ούτως ή άλλως λιγότερος από 420 € την εβδομάδα, νιώσατε στο πετσί σας ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις των capital controls.
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, δεν θα παίρνεις μισθό, ούτε από το δημόσιο, γιατί το κράτος δεν θα μπορεί πια να σε προσλαμβάνει, με μοναδικό τυπικό προσόν σου, το “κολητιλίκι” με την κομματική κυβερνητική παρέα ή την κομματική σου δραστηριότητα και τους “κοινωνικούς αγώνες” που έκανες, την εποχή που έπρεπε να σπουδάζεις για να πάρεις πτυχίο, να κάνεις μεταπτυχιακά, να μάθεις ξένες γλώσσες και να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία δίπλα σε σοβαρούς ανθρώπους και όχι να κολλάς αφίσες, δίπλα στον κομματικό κομισάριο….
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, δεν θα παίρνεις ούτε σύνταξη, γιατί δεν θα υπάρχει ασφαλιστικό Ταμείο να σου δώσει, αφού κατάφερες να το διαλύσεις με τους “κοινωνικούς αγώνες” σου, ζητώντας πρόωρη σύνταξη από τα 45 και βέβαια χωρίς να πληρώνεις καμιά ασφαλιστική εισφορά.
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, εσύ που τόσα χρόνια φώναζες εναντίον των “τοκογλύφων” Ευρωπαίων, ότι σου επιβάλουν μνημόνια, σου πίνουν το αίμα, διαδήλωνες στις πλατείες και φώναζες “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” ή “Έξω από την Ευρώπη των μονοπωλίων”, αλλά έπαιρνες τις επιδοτήσεις που σου έδιναν, τώρα έπεσες στα γόνατα “προσκυνημένος” και παρακαλάς γονυπετής τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους να σε δανείσουν για να βγάλεις τους επόμενους μήνες
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, εσύ που επέλεγες, τα τελευταία χρόνια, να σε κυβερνήσουν οι πιο λαϊκιστές και άχρηστοι πολιτικάντηδες της πλάκας (και δεν το έκανες μόνο μια φορά, αλλά το έκανες συστηματικά για μια δεκαετία τουλάχιστον) τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσεις τις μαλακισμένες επιλογές σου !!!
Τώρα όμως φθονερέ Έλληνα, ήρθε η ώρα του λογαριασμού και θα τον πληρώσεις, γιατί είσαι ένας ιδεοληπτικός, κομπλεξικός και μαλάκας, αλλά δυστυχώς, μαζί σου, θα τον πληρώσω και εγώ και πολλοί άλλοι …….
Βέβαια φθονερέ Έλληνα, πάντα υπήρχε και υπάρχει βαθιά στην ψυχή σου η ανάγκη για ηδονή της ήττας.
Σε έμαθαν ανόητε Έλληνα να θαυμάζεις τους ήρωες που δεν κέρδισαν, αλλά πάλεψαν σκληρά.

Σε έχουν ποτίσει με την νοοτροπία του looser, αλλά »απροσκύνητου».

Και όλοι αυτοί που σε έκαναν looser και σε «παραμύθιασαν» όλα αυτά τα χρόνια, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με τον λόγο τους, με τα γραπτά τους, με την δημόσια παρουσία τους, τώρα θα πρέπει να ντρέπονται τόσο πολύ, που θα πρέπει να κρυφτούν από τα φώτα και να σιωπήσουν για χρόνια.
Γιατί είναι συνεργοί στην μεγάλη απάτη, αφού εξαπάτησαν απλούς ανθρώπους που δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν ότι με την ψήφο τους έπαιζαν κορώνα γράμματα τόσο τις δουλειές τους και την προσωπική και οικογενειακή τους ευμάρεια, όσο και το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας τους.
Αν και η κρίση ήταν μία καλή ευκαιρία αυτοκριτικής και συνειδητοποίησης της πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας, δυστυχώς το πάθημα έγινε μάθημα μόνο για ένα πολύ μικρό ποσοστό της κοινωνίας.
Δυστυχώς φθονερέ Έλληνα, εσύ δεν διδάχτηκες τίποτα από αυτή την κρίση.

Και όπως η συντριπτική πλειοψηφία συνεχίζει και λειτουργεί βάσει των αυστηρών ατομικών συμφερόντων του καθενός, έτσι και εσύ ανόητε Έλληνα, ανεβοκατεβάζεις κυβερνήσεις σύμφωνα με το πορτοφόλι σου.
Γι’ αυτό και ήταν πολύ εύκολο για τον Γιώργο Παπαντρέου να καταλάβει την εξουσία όταν σου είπε πως «λεφτά υπάρχουν !!», στη συνέχεια στον Αντώνη Σαμαρά, εξαγγέλλοντας ουτοπικά «Ζάππεια» !! και αργότερα στον Αλέξη Τσίπρα, εξαγγέλλοντας από τη Θεσσαλονίκη, ό,τι πιο ανέφικτο μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Αλλά και μια ενδεχόμενη αλλαγή στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι αποτέλεσμα κάποιας βαθύτερης συνειδητοποίησης και ωρίμανσης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά γιατί ο Ελληνας θα δει αισθητή διαφορά στο πορτοφόλι του, μετά από 7 συνεχή χρόνια ύφεσης και 4 μνημόνια που εξουσιοδότησε κάποιους να υπογράψουν.
Για άλλη μια φορά φθονερέ και looser Έλληνα, δεν θα ψάξεις τα βαθύτερα αίτια ή τους τρόπους ανάκαμψης.
Απλά θα τιμωρήσεις αυτούς που σου μείωσαν και άλλο το εισόδημά σου.

Και με την ίδια αφέλεια και κουτοπονηριά που στράφηκες τις προηγούμενες φορές σε δημαγωγούς και λαϊκιστές «εθνοσωτήρες», το ίδιο θα κάνεις και την επόμενη φορά.
Η κρίση είναι εδώ για να μείνει.
Κυρίως επειδή προήλθε από νοοτροπίες που δεν δείχνουν κανένα σημάδι αλλαγής.

Και εσύ Ελληναρά μου θα είσαι πάντα ένας looser ….

Με τις υγείες σου, τώρα !!…






[πηγη  facebook  ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις