Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οι πρώτες δηλώσεις του - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από περίπου πέντε χρόνια παραμονής στις φυλακές του Κορυδαλλού.


Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του. Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής. Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά. Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.
Τον κ. Τσοχατζόπουλο περίμενε έξω από τις φυλακές η σύζυγός του,Βίκυ Σταμάτη η οποία ανέφερε πως η αποφυλάκισή του αποτελεί «μεγάλη χαρά για το παιδί μας».
Οι πρώτες δηλώσεις
«Είναι μία σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη».
Αυτή τη δήλωση έκανε κατά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος.
«Στο δικαστήριο θα αντιμετωπιστεί αυτή η υπόθεση πενταετούς διάρκειας. Τώρα έρχεται η ώρα να ειπωθούν πολλά», συμπλήρωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του.
«Η υγεία μου δεν είναι η καλύτερη, έκανα μπάι μπας», υπογράμμισε ο άλλοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Δείτε το βίντεο από το Ε:
Οι πρώτες στιγμές στο σπίτι του
Πριν από λίγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μαζί με τη σύζυγό του έφθασε στο πατρικό σπίτι της συζύγου του στο Χαλάνδρι.
Με το που κατέβηκε από το αυτοκίνητο, αναζήτησε τον γιο του. «Βίκυ που είναι ο γιος μου;», φώναξε για να του απαντήσει η κ. Σταμάτη πως είναι πάνω στο σπίτι και τον περιμένει, προφανώς λόγω των δημοσιογράφων και των καμερών.
Φθάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας η σύζυγός του ζήτησε από τον κ. Τσοχατζόπουλο να μπει με το δεξί για να ακολουθήσουν τα φιλιά. Λίγο αργότερα, ο άλλοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας βγήκε στο μπαλκόνι χαιρετώντας τους γείτονες και όλους όσοι βρέθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Νωρίτερα ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε νέες δηλώσεις στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.
«Όπως ξέρετε, γυρίζω από τον Κορυδαλλό, όπου για πέντε χρόνια εξαντλήθηκε η ποινή εξόντωσης μου που είχε επιβληθεί σε μένα και την οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.
«Και έτσι είναι η πρώτη φορά σήμερα που απέναντι στις ευθύνες των τότε πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, απολύτως ένοχοι για τις επιθέσεις αυτές και τον εγκλεισμό μας στη φυλακή, θα έχουμε την ευκαιρία στο δικαστήριο να ασχοληθούμε σε βάθος», συμπλήρωσε.
Δείτε το βίντεο από το Ε:
Πηγή φωτό: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις