Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος Ανέλαβε Την Ευθύνη Για Την Πολύνεκρη Επίθεση Στην Αίγυπτο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του είναι υπεύθυνοι για την χθεσινή αιματηρή επίθεση κατά των λεωφορείων που μετέφεραν
Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

Αντίποινα της Αιγύπτου για τους Κόπτες: Βομβάρδισε βάσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη

Ο στρατός που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι συμμετείχε χθες στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία στην πόλη Ντέρνα, έπειτα από μια αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών στην κεντρική Αίγυπτο νωρίτερα χθες.
Το γραφείο τύπου της πολεμικής αεροπορίας των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει μια χερσαία επιχείρηση.
Ένας κάτοικος της πόλης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις, ενώ πρόσθεσε ότι στόχοι των επιδρομών έγιναν στρατόπεδα που χρησιμοποιούν μαχητές που ανήκουν στην οργάνωση Μάτζλις αλ Σούρα.
Η Ντέρνα είναι μια από τις πόλεις των οποίων τον έλεγχο προσπαθούν να αποσπάσουν δυνάμεις που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χάφταρ, θεωρούμενου ως συμμάχου της Αιγύπτου.

Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο
Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την χθεσινή επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 28 και μεταξύ αυτών είναι και πολλά παιδιά.

Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριιο του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου.

http://analitis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις