Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Επίδοση ψηφίσματος Ελλήνων πολιτών στη Βουλή δια χειρός Αντ. Βαλσαμάκη, Χάρη Μαμαγκάκη και Ιωσήφ Παπαδόπουλου.

Άλλη μια πρωτοβουλία Ελλήνων πολιτών, άλλο ένα ψήφισμα κατετέθη χθες στη Βουλή με πρωτοβουλία των Αντώνη Βαλσαμάκη και Χάρη Μαμαγκάκη. Μαζί τους η Φλώρα Ασημακοπούλου και ο υπογράφων αυτές τις γραμμές, δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Στην προκαθορισμένη ώρα (6 μ.μ.) 100 περίπου πολίτες συγκεντρώθηκαν στον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ, την ίδια στιγμή, με μεγάλη έκπληξη είδαμε τον επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς να πλησιάζει και να ζητάει να μάθει με ποιο τρόπο σκεπτόμαστε να επιδώσουμε το ψήφισμα! Σημάδι πως τα παπαγαλάκια του διαδικτύου είχαν και πάλι δουλέψει καλά...
Καθώς χθες ήταν Κυριακή, το ψήφισμα επεδόθη μεν στον υποφρούραχο της Βουλής κ. Κων/νο Μαλλιαρό, αλλά δεν πήρε αριθμό πρωτοκόλλου επειδή η Γραμματεία του Προεδρείου της Βουλής ήταν κλειστή. Δώσαμε ως εκ τούτου ραντεβού για την 9η πρωϊνή της Δευτέρας 29 Μαίου, οπότε οι Αντώνης ΒαλσαμάκηςΧάρης Μαμαγκάκης και Ιωσήφ Παπαδόπουλος, αφού υπέστησαν εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο, παρέδωσαν τελικώς το ψήφισμα στην Γραμματεία του Προεδρείου της Βουλής και πήραν αριθμό πρωτοκόλλου 2423.
DSC04783Οι βολευτές μας πάντως φυλάσσονται καλά από τους αστυνομικούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των θαμώνων της Βουλής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κράτηση ενός νυχοκόπτη, ενός σουγιά-μπρελόκ και ενός αναπτήρα που είχα στο τσαντάκι μου! Για να μην αναφέρω τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι μας έβαλαν στη μέση και μας πήγαν συνοδεία μέχρι την Γραμματεία! Ε ρε Παπαμικρόπουλος που σας χρειάζεται, σκέφτηκα http://www.ribandsea.com/agapite/671-2012-04-15-14-23-17
Και τώρα τί μέλλει γενέσθαι; Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια, εκ των οποίων το πρώτη είναι μάλλον απίθανο, αν όχι αδύνατο.
1. Να δώσουν την πρέπουσα σημασία στο ψήφισμα οι βολευτές και να ανταποκριθούν, απαντώντας, έστω και αρνητικά μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα των δύο μηνών που ορίζει ο νόμος.
2. Να πάρει το έγγραφο του ψηφίσματος την άγουσα προς κάποιο ερμάριο ή τις... τουαλέτες της Βουλής. Πορεία γνωστή την οποίαν ακολούθησαν πλείστα όσα ανάλογα ψηφίσματα, μηνύσεις και αγωγές στο παρελθόν.
3. Να σεβαστούν οι βολευτές τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και να προκηρύξουν δημοψήφισμα. Σε μια τέτοια περίπτωση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι εκ των προτέρων γνωστό. Πρώτος διδάξας ο Αλέξης. Ξέρει αυτός να μαγειρεύει λαϊκές ετυμηγορίες, άλλωστε.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς ανέφερε το λακωνικό ψήφισμα.
Προς την Βουλή των Ελλήνων.
Ψήφισμα.
Ο Ελληνικός Λαός, βάσει του άρθρου 120 παρ. 4 Σ
ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Κατάργηση Μνημονίων και Μνημονιακών Νόμων με τον ίδιο τρόπο που ψηφίστηκαν.
Αποπληρωμή του δημοσίου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης με τον ίδιο τρόπο που έγινε στη Σύνοδο του Λονδίνου το1953.
Δημιουργία Ελληνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Καταγραφή των Γερμανικών χρεών στον επόμενο προϋπολογισμό της Ελλάδος.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Από την πρώτη στιγμή, πέρα από την πεποίθησή μου ότι το ψήφισμα θα ακολουθήσει την πεπατημένη (τουαλέτα ή, στην καλύτερη περίπτωση, το χρονοντούλαπο της ιστορίας) είχα τις επιφυλάξεις μου επάνω σε δύο κυρίως σημεία.
1. "Αποπληρωμή του δημοσίου χρέους" : Δηλαδή; Αποδεχόμαστε ότι υπάρχει δημόσιο χρέος, και αν ναι, πόσο είναι αυτό;
2. Το ψήφισμα δεν είχε συγκεκριμένους αποστολείς. Η αναφορά, γενικώς και αορίστως, σε Έλληνες πολίτες δεν αρκεί από μόνη της για να το νομιμοποιήσει. Ήμουν βέβαιος λοιπόν ότι, γι' αυτόν και μόνο τον λόγο, δεν θα γινόταν αποδεκτό από τον Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής. Όπερ και εγένετο! Με αποτέλεσμα το ψήφισμα να παραληφθεί τελικώς και να μας δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου μόνο όταν προσθέσαμε τα ονόματά μας και τους αριθμούς των τηλεφώνων μας.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις