Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ημερίδα για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην Σπερχειάδα!


Ημερίδα για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην Σπερχειάδα!


Ημερίδα για τα κτηνοτροφικά φυτά και τη βιώσιμη γεωργία πραγματοποίησε η Greenpeace στη Σπερχειάδα...

  
Ημερίδα για τα κτηνοτροφικά φυτά και τη βιώσιμη γεωργία πραγματοποίησε η Greenpeace στη Σπερχειάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Μακρακώμης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Παλαιοβραχινών.

Η παρουσία του δημάρχου Μακρακώμης, κ. Θύμιου Παπαευθυμίου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, και η ενεργή συμμετοχή του κοινού, αναδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι βιώσιμες καλλιέργειες και για αυτή την περιοχή της Ελλάδας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία, της οποίας τα πρώτα βήματα ήδη εφαρμόζονται στη χώρα μας από πρωτοπόρους παραγωγούς,  που έχουν ήδη ξεκινήσει να καλλιεργούν Ελληνικά Κτηνοτροφικά Φυτά και  αντικαθιστούν την εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια από τη διατροφή των ζώων τους.
Οι κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας, ειδικευμένοι γεωπόνοι που συνεργάζονται με τη Greenpeace, ενημέρωσαν τους αγρότες για τις τεχνικές βιώσιμης καλλιέργειας των κτηνοτροφικών φυτών (κτηνοτροφικό κουκί, ρεβίθι, λούπινο και μπιζέλι), που είναι εύκολες καλλιέργειες χαμηλού κόστους με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη γεωργία, την κοινωνία και την οικονομία. Ταυτόχρονα, τόνισαν τη χρησιμότητα για την κτηνοτροφία της περιοχής που θα έχει η ένταξη των κτηνοτροφικών φυτών στη διατροφή των ζώων σε αντικατάσταση άλλων πρωτεϊνούχων σπόρων όπως η σόγια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις