Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ρωσία: Κρυφό χαρτί για να πουλήσουν… δίδαγμα για Ελλάδα;

Όλα τα περιθώρια εξαντλούν οι Ρώσοι στην προσπάθεια να κατακτήσουν ή απλώς να διατηρήσουν διεθνείς αγορές για τα άκρως ανταγωνιστικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi, με τελευταίο «χαρτί» που εμφανίστηκε στην περίπτωση της Ινδονησίας να είναι το…
ανταλλακτικό εμπόριο!
Συγκεκριμένα, νιώθοντας προφανώς «καυτή την ανάσα» των Σουηδών που «τα δίνουν όλα» για να προωθήσουν το μαχητικό τέταρτης γενιάς JAS-39 Gripen, έριξαν στο τραπέζι την πρόταση να προχωρήσουν οι Ινδονήσιοι στην προμήθεια Sukhoi Su-35 που βρίσκεται υπό συζήτηση και σε αντάλλαγμα να πληρώσουν με… φυσικό – μη επεξεργασμένο – καουτσούκ!
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας δεν έχει αποφασίσει αν θα δεχθεί την πρόταση ή όχι και όλα δείχνουν ότι προβληματίζεται σοβαρά, αν και το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι ενδείξεις που θέλουν την ασιατική χώρα να εξετάζει σοβαρά την προμήθεια δυτικής τεχνολογίας μαχητικού αεροσκάφους.
Το εκτιμώμενο ύψος της προμήθειας θα ανέλθει στα 600 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, δεν είναι μια απλή διαδικασία, καθώς οι διεθνείς τιμές του αγαθού μεταβάλλονται και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος που θα αφήνει ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές.
Κι επειδή «η πενία τέχνας κατεργάζεται», μήπως έχει έρθει η ώρα να σκεφτούν σε κυβερνητικό επίπεδο και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο; Ενδιαφερόμενοι θα βρεθούν και εκτιμάται ότι δεν θα είναι μόνο οι Ρώσοι, ενώ θα μπορούσαν ενδεχομένως με τον τρόπο αυτόν να καλυφθούν τεράστιες ανάγκες, από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα.
Προβλήματα στις λεπτομέρειες θα υπήρχαν, όταν όμως υπάρχει βούληση και δημιουργικότητα, τρόποι πάντα βρίσκονται, ενώ οι έξυπνοι υποψήφιοι προμηθευτές θα έβρισκαν τον τρόπο επικερδών συναλλαγών ακόμα και σε τόσο χαλεπούς καιρούς, στην Ελλάδα της κρίσης.
Να θυμίσουμε ότι στη Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που πληρώνονται για να κάθονται (Ταμείο Ανεργίας), ας προσθέταμε κάτι παραπάνω να τους πληρώναμε για να εργάζονται και το προϊόν ας είναι η πληρωμή για κάτι που μας ενδιαφέρει. Διότι δεν μπορεί αυτά να τα σκεφτόμασταν τις προηγούμενες μόνο για απατεωνιές μέσω προγραμμάτων αντισταθμιστικών και να μην μπορούμε σήμερα να βρούμε άκρη σε έναν ευλογημένο τόπο που μπορεί να παράξει σχεδόν τα πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις