Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ… ΚΑΚΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ…. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ… Ο ΛΥΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΛΥΚΟΣ….!!!

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος   vafkanast@gmail.com
Άλλος ένας Στρατιωτικός, ο Στρατηγός (εα) Ειδικών Δυνάμεων κύριος Δρακωνάκης Ιωάννης αρθρογραφεί για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.

Έρχεται να προσθέσει στο σύνολο των πατριωτών την δική του σφραγίδα για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, και μάλιστα με άκρως επιθετικό τρόπο για τις μαριονέτες που μας κυβερνούν, κανενός εξαιρουμένου, και τονίζει με αυστηρό ύφος ότι ο Λύκος ότι και να φορέσει πάντα Λύκος θα είναι, και κακός προωθούμε ως Κράτος την Ελληνο-Τουρκική φιλία…. (δεν έχει και άδικο, η αχαριστία στο μεγαλείο της)
Δηλαδή δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γνώστης της διπλωματικής – στρατιωτικής γλώσσας για να αντιληφθεί ότι με πολύ ωραία λόγια μπορείς να περιγράψεις μια καταστροφή, και με καταστροφικά λόγια μια ομορφιά…!!! Ε, κάπως έτσι ισχύει και εδώ,,, τι θα μπορούσε να πει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο;;;; (κακός προωθούμε ως Κράτος την Ελληνο-Τουρκική φιλία)..!!!
Διαβάστε το άρθρο του Στρατηγού:
19 ΜΑΙΟΥ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Τ5ΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 
» Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος«, 
λέει ένα ποντιακό τραγούδι, εκφράζοντας το παράπονο των αδελφών Ποντίων, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν απο τους ντόπιους Έλληνες, όταν εκτοπισμένοι απο τις πατρογονικές τους εστίες, έφθασαν στην Ελλάδα. 
Στις 19 Μαίου 1919, ο «πατέρας» των τούρκων, Μουσταφά Κεμάλ, ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της γενοκτονίας των αδελφών ελλήνων του Πόντου. Παρά του ότι μέχρι σήμερα, η γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωρισθεί απο τέσσερα μόνο κράτη, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, ότι επρόκειτο για ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των νεοτούρκων, έφερε εις πέρας με σφαγές, βασανιστήρια, εξαναγκαστικό ξεριζωμό και ολοήμερες πορείες στην έρημο, πείνα, δίψα, ασθένειες καί εγκλεισμό στα στρατόπεδα θανάτου.
Η ιστορία καταγράφει, ότι η μεθοδολογία που εφαρμόσθηκε, ήταν έμπνευση γερμανού συμβούλου,του συνταγματάρχη Όθωνα Λίμαν φον Σάντερς, μετέπειτα αρχιστρατήγου του οθωμανικού στρατού, κατά τον Α´Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πρόταση ήταν απλή : 
» Αντί να πετύχετε την εξόντωση των ελληνικών και άλλων χριστιανικών πληθυσμών με σφαγές, αφήστε να το κάνουν για σας οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα,οι βροχές και η υγρασία, ο ήλιος και η ζέστη του καλοκαιριού, ο τύφος και η χολέρα, οι κακουχίες και η ασιτία. Το αποτέλεσμα θα είναι βέβαιο.»
Αυτό αριβώς έκαναν οι νεότουρκοι και πέτυχαν το επιθυμητό γι αυτούς αποτέλεσμα. Ξεμπέρδεψαν οριστικά με τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Ειδικώτερα, ο Ποντιακός Ελληνισμός παρέδωσε στην Ιστορία περίπου 350000 μάρτυρες,αριθμός που ξεπερνά το 50% του συνολικού πληθυσμού του και απο τους υπόλοιπους, το μεγαλύτερο μέρος μετακινήθηκε στην Ελλάδα, το 1923, στα πλαίσια της ανταλλαγής των πληθυσμών. Η υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι ντόπιοι στις διάφορες περιοχές που εγκαταστάθηκαν, δεν ήταν η καλύτερη και χρειάστηκε περίπου μια δεκαετία για να γίνουν αποδεκτοί και να ενσωματωθούν πλήρως στην ελληνική κοινωνία. Οι έλληνες πόντιοι, με τους δυναμικούς τους χαρακτήρες, το επιχειρηματικό πνεύμα, τις γνώσεις τους και τα άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, συνεισέφεραν στην ανοικοδόμησης της Ελλάδας, κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Τελειώνοντας το μικρό αυτό αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας, και για να είμαι ιστορικά δίκαιος, οφείλω να αναφέρω, ότι εκτός απο τους γερμανούς, υπήρχαν και ρώσοι σύμβουλοι, οι δε σοβιετικοί, εξόπλισαν και υποστήριξαν το στρατό του Κεμάλ Ατατούρκ, δίνοντας του ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα, έναντι των ελληνικών δυνάμεων που είχαν εκστρατεύσει στη Μικρά Ασία. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το ότι οι αρχικοί σύμμαχοι Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανοί εγκατέλειψαν την Ελλάδα αβοήθητη ατη δύσκολη στιγμή, συμπληρώνεται το πάζλ των παραγόντων που συνέργησαν στη γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου, αλλά και ολόκληρου του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 
Το Ελληνικό κράτος, αναγννώρισε την γενοκτονία εβδομήντα χρόνια αργότερα, θυσιάζοντας την ιστορική αλήθεια στο βωμό της προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας, καθιερώνοντας ταυτόχρονα την 19 Μαίου, ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 
Την ίδια ημέρα, επέλεξαν και οι τούρκοι ως ημέρα γιορτής της νεολαίας τους, αλλά και του ξεριζωμού των ελλήνων. Τυχαίο, άραγε? Δεν υπήρχαν άλλες ημέρες απο τις 365 του χρόνου?
Στην πορεία του χρόνου, μετά την γενοκτονία και τη Μικρασιατική Καταστροφή και μέχρι σήμερα, η Ελλάδα ακολούθησε πολιτική κατευνασμού και προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας, κακώς κατά την άποψη μου, αφού η Τουρκία έκανε και κάνει το ακριβώς αντίθετο, όπως δείχνουν τα γεγονότα. Οι τούρκικη πολιτική ήταν και είναι επιθετική και επεκτατική. Δυστυχώς, η Ιστορία διαψεύδει συνεχώς αυτούς που πίστεψαν και επένδυσαν σ’ αυτήν την πολιτική, θεωρώντας πως είχαν απέναντι τους ένα αξιόπιστο συνομιλητή και «καλό» γείτονα.Δεν διδάχτηκαν απο το παρελθόν και πίστεψαν πως ο τούρκος έχει αλλάξει. 
Δεν έμαθαν ποτέ, πως ο λύκος ότι δέρμα κι αν φορέσει, θα είναι πάντα λύκος και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζεις. Ακόμη κι άν χρειαστεί να γίνεις και εσύ λύκος.
Στο κάτω -κάτω, οι ξεριζωμένοι οι βασανισμένοι, οι δολοφονημένοι Πόντιοι και όχι μόνο, ήταν και είναι αδέλφια μας.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Και να ληφθεί υπόψη ότι ο Στρατηγός κύριος Δρακωνάκης Ιωάννης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ (δείτε εδώ) που υπόσχεται αυστηρές τιμωρίες στους κλέφτες και προδότες της χώρας….
Συμπορεύεται μαζί με άλλα 8 διακεκριμένα πρόσωπα (Βασιλειάδης Νικόλαος, Δρακωνάκης Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Μιχαλόπουλος Σταύρος, Μήτσιος Ιωάννης, Παρθένης Νικόλαος, Σπαλιώρας Κωνσταντίνος, Ευαγγελόπουλος Ηλίας) και ο αγώνας τους εκτός από σκοπός είναι ΙΕΡΟΣ….
Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι,,, ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι,,, ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις