Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η Κίνα χρησιμοποιεί την Αμερικανική μέθοδο στην Κορεατική χερσόνησο

World [1]
Πρόσφατα, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εξέφρασε την διαμαρτυρία της προς την Κίνα, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι η   συνδιαλλαγή του  με  τις ΗΠΑ προσπαθεί να
αυξήσει την πίεση στην Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας. Κάποιοι είδαν αυτό το  σημάδι  εξέγερσης των συντρόφων  της Βόρειας Κορέας   ενάντια  στους συντρόφους τους, Κινέζους. Αν αυτό είναι αλήθεια, η κατάσταση γύρω από το Κορεάτικο  πρόβλημα των πυρηνικών πυραύλων γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη.
Η Κίνα χρησιμοποιεί  ενεργά την   Αμερικανική  μέθοδο   για την Κορέα, αλλά στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι στις  πρώτες δεκαετίες της κριτικής του Πεκίνου σύμφωνα με το στόμα της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας δεν ήταν  τίποτα περισσότερο από  το ότι έξυπνα έπαιζε το Κινέζικο σκηνικό.
Θα κρίνουμε . Από μόνη της, η διαμαρτυρία  της Πιονγκγιάνγκ κατά των ενεργειών του Πεκίνου είναι περίπου το ίδιο με μια διαμαρτυρία του  Βερολίνου  ενάντια στις πολιτικές της Ουάσιγκτον.
Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη μορφή της στάσης, σκηνοθετώντας ένα κόλπο, σκοπός του οποίου είναι να δείξει στη σκηνή την αυτονομία του συντρόφου Τζούνιορ. Είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι η Γερμανία διαμαρτυρήθηκε σοβαρά για  τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, για παράδειγμα, στην Ουκρανική κρίση; Σιγουρα  όχι. Το ίδιο συμβαίνει και  στην περίπτωση της διαμαρτυρίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Μάλλον δεν είναι  πάρα πολύ μεγάλη υπερβολή να καλούμε  τη Βόρεια Κορέα ένα είδος μεγάλης  αυτοδιοικούμενης επαρχίας της Κίνας: όλα τα προς το ζην από τη ΛΔΚ είναι πλήρως συνδεδεμένα  με την μεγάλη  γείτονα χώρα από τον ο Βορρά.
Ως εκ τούτου, τα πυρηνικά όπλα της Πιονγιάνγκ κανονικά θα έπρεπε να  υπολογιστούν ως Κινεζικά : Η στρατηγική του Πεκίνου έχει καταφέρει να δημιουργήσει δυο οπλοστάσια. Τα ίδια τα πυρηνικά τους όπλα τους παρέχουν μια θέση μεταξύ των πέντε παγκοσμίων δυνάμεων- μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά την ίδια στιγμή όπως αναφέρεται στον ΔΟΑΕ η κατοχή επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς και υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται. Με λίγα λόγια για τα δικά τους πυρηνικά όπλα  που δεν είναι παιχνίδια.
Ένα άλλο πράγμα είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο της  Βόρειας Κορέας. Νόμιμα τα όπλα αυτά στην Κίνα της είναι άγνωστα. Αλλά στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να εμφανίζονται χωρίς τουλάχιστον τη σιωπηρή συγκατάθεση του Πεκίνου. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι Κινέζοι θα επέτρεπαν την εμφάνιση κάτω από  την μύτη τους ( στην κυριολεξία της λέξης ) μια δύναμη που εξουσιάζει πυρηνικούς πυραύλους  ανεξάρτητη από αυτούς.
Αυτό το «ξένο»  οπλοστάσιο  είναι αναγκαίο  για την Κίνα  μόνο για τα παιχνίδια- όπως αυτό που διεξάγει με τις ΗΠΑ σήμερα  [2]
Το Πεκίνο έχει ήδη εξασφαλίσει  ότι αυτό το ζήτημα (του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας), έλαβε το  καθεστώς προτεραιότητας του συνεργάτη  του στον  διάλογο  με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ακριβώς συνέβη.
Για την Αμερική, η  Βόρεια Κορέα και τα πυρηνικά όπλα της  είναι ένας καλός λόγος [3], για να εδραιώσει την παρουσία της στον Βορειο-Δυτικό τμήμα του  Ειρηνικού  Ωκεανού , να αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας, για να ενισχύσει την Ιαπωνία  και  να στείλει τη δύναμη του  αεροπλανοφόρου  του Πολεμικού Ναυτικού. Δηλαδή, είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής.
Και η Κίνα με ευχαρίστηση ενεργεί ως εταίρος σε αυτό.  Επίσης, έχει  ήδη ενισχύσει την εξουσία της  (σκεφτείτε την τοποθέτηση των πυραύλων κοντά στα ρωσικά σύνορα),  ενεργά χτίζει το αεροπλανοφόρο του  στόλου της , δημιουργεί πυρηνικά παγοθραυστικά, και  υποβρύχια.
Σίγουρα χρησιμοποιεί την κατάσταση γύρω από την Κορέα για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για άλλους προορισμούς: αμφιλεγόμενα νησιά στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, συμφωνία εμπορικά και οικονομικά προβλήματα.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση της διαμαρτυρίας της  Βόρειας Κορέας, τότε υπάρχει ορατή η προθυμία και η  ικανότητα των Κινέζων ότι δεν  είναι μόνο ένα παιχνίδι με τους Αμερικανούς, αλλά και ότι παίζει  μαζί τους, δηλαδή, διεξάγει το παιχνίδι με  Αμερικανικό στυλ.
Το σημερινό ύφος της εξωτερικής πολιτικής των  ΗΠΑ   είναι μια παράσταση, ίντριγκας  και δυναμισμού. Και η διαμαρτυρία  της Πιονγκγιάνγκ – δεν είναι τίποτα στην υπόθεση;
Βλέπουμε στην  Ουάσιγκτον ότι η ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-un – πραγματικά  είναι «πονηρός μάγκας » [4], είναι σε θέση να κουνήσει το ένα του  δάχτυλο για να απειλήσει τους ευεργέτες τους. Ως εκ τούτου, ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το Πεκίνο – το ημέρωμα της στρίγγλας Kim [5] – δεν θα είναι εύκολο. Να το  θυμάστε, κυρίες και κύριοι!
Έτσι, η τηλεοπτική σειρά που ονομάζεται «Ο αγώνας για την (απο) πυρηνικοποίηση της Κορέας» έχει αποκτήσει μια  νέα τροπή στην ιστορία του σήριαλ. Παραμείνετε στις οθόνες!
Διαβάστε τα τελευταία νέα «η Pravda.Ru [6]» σήμερα,
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  Мир
   ( https://www.pravda.ru/world/ )
  ведут сейчас с США.
   ( https://www.pravda.ru/world/northamerica/usacanada/13-02-2017/1324570-trump-0/ )
  отличный повод
   ( https://www.pravda.ru/world/03-05-2017/1332707-showman_trump-0/ )
 «хитрый кекс»
   ( https://www.pravda.ru/news/world/northamerica/usacanada/30-04-2017/1332489-trump-0/ )
  укрощение строптивого Кима
   ( https://www.pravda.ru/world/northamerica/usacanada/25-04-2017/1331303-april_trump-0/ )
  Правда
   ( https://www.pravda.ru/ )
 
Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/05-05-2017/1332945-china_north_korea-0/


https://www.pravda.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις