Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πρόγραμμα Αστέγων…


Πρόγραμμα Αστέγων…


Οι Γιατροί του Κόσμου, πραγματοποιούν πρόγραμμα street work με επισκέψεις σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, όπου ομαδικά διαβιούν άστεγα άτομα... 

 


Οι Γιατροί του Κόσμου, με στόχο να προσεγγίσουν και να παρέχουν ιατρική και κοινωνική στήριξη, στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των αστέγων, πραγματοποιούν πρόγραμμα street work με επισκέψεις σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, όπου ομαδικά διαβιούν άστεγα άτομα.
Σε αρχικό στάδιο γίνεται καταγραφή της κατάστασης τους, των συνθηκών διαβίωσης, λήψη ιστορικού και χαρτογράφηση των σημείων που καταλύουν. Στη συνέχεια η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου, που απαρτίζεται από γενικό γιατρό, νοσηλευτή, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό υπάλληλο, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική συμβουλευτική και ενημέρωση για τα σημεία όπου μπορούν να λαμβάνουν βοήθεια (σίτιση, πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη). Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, η ομάδα παρέχει είδη πρώτης ανάγκης (υπνόσακοι, κουβέρτες) καθώς και πρόχειρο γεύμα και νερό.
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενίσχυσε τη δράση των Γιατρών του Κόσμου με την παροχή ειδών. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις