Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αυτή θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο!

Τι ετοιμάζει το Πολεμικό Ναυτικό
Μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις στο Αιγαίο ετοιμάζει το Πολεμικό Ναυτικό ως απάντηση στην τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» που τελειώνει στις 26 Μαίου.
Η μεγαλειώδης ελληνική άσκηση που θα ονομαστεί «Καταιγίδα» ξεκινά τρεις μέρες μετά (σημαδιακή μέρα για τον Ελληνισμό) και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου και θα συμμετέχουν πάνω από 70 σκάφη επιφανείας.
Σε παλαιότερη συνέντευξη ο Αρχηγός του ΠΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης είχε δώσει το στίγμα της άσκησης«Θα πρέπει όλοι εχθροί και φίλοι να ξέρουν. Έχουμε τη βούληση, έχουμε τα μέσα, έχουμε τη γνώση, έχουμε την ετοιμότητα και αν απαιτηθεί θα κάνουμε αυτό για το οποίο εκπαιδευόμαστε μια ζωή: θα νικήσουμε».

H τουρκική άσκηση επιβεβαίωσε τους στόχους των Τούρκων για το Αιγαίο που δεν είναι άλλοι από διαμοιρασμό των θαλασσίων συνόρων και επιβολή χρησικτησίας των οιοδήποτε κοιτασμάτων που θα βρεθούν στο μέλλον. “Η περιοχή ενδιαφέροντος τη Τουρκίας ειναι οι υδρογονάνθρακες σε όλη αυτη την περιοχή και η προσπάθεια της ειναι να επιβάλει την δική της θεώρηση και να αποσπάσει την μερίδα του λέοντος στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων», δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Άμυνας.
Το βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα, ενω πηγές του ΠΝ υπογραμμίζουν οτι εχει ενα εξαιρετικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης όλων όσων λαμβάνουν χώρα στην περιοχή ενδιαφέροντος της, ειναι οι πολιτικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Και ακριβώς εκεί σκοπεύει να «απαντήσει» η ελληνική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις