Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) απειλή για την Ρωσία και την Κίνα

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καλούν την Κίνα και τη Ρωσία για να βοηθήσουν  
στη ρύθμιση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο. Επίσης, καλείται να επιστρέψει η σταθερότητα στην περιοχή.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Πιονγιάνγκ συνεχίζει να απειλεί  τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους – την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) είναι  απειλή για τη Ρωσία και την Κίνα.
Τη Δευτέρα 15 Μαΐου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο φόρουμ «μια ζώνη  – ένας δρόμος» στο Πεκίνο δήλωσε ότι η έναρξη του πυραύλου της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας) δεν παρουσιάζει άμεση απειλή για τη Ρωσία, μετά την προσθήκη ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό».
«Είμαστε κατηγορηματικά κατά της επέκτασης της λέσχης των πυρηνικών δυνάμεων, μεταξύ άλλων λόγω ΛΔΚ (Λαϊκής  Δημοκρατίας της Κορέας). Η θέση μας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι αυτή αυτό είναι  επιβλαβές και επικίνδυνο», είπε επίσης.
Σύμφωνα με την Ρώσο ηγέτη, για να επιλυθεί  η τεταμένη κατάσταση  είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του διαλόγου.
«Είναι ανάγκη να επιστρέψει στο διάλογο. Θεωρώ ότι η ειρηνική λύση είναι δυνατή», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο παρελθόν Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της  Κίνας [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] Xi Jinping στο Πεκίνο συζήτησαν την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και εξέφρασαν την  ανησυχία τους για  τις δοκιμές πυραύλων από την ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας).
«Φυσικά, με επαρκείς λεπτομέρειες, είχαμε μια συζήτηση, σύμφωνα με την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, όπου εκφράστηκε η αμοιβαία ανησυχία των θεμάτων, όπως αναπτύσσονται σ αυτή την κατάσταση»,είπε σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι αρχές της ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) αναγνώρισαν  την εκτόξευση  του βαλλιστικού  πυραύλου, που διεξήχθη  το βράδυ στις 14 Μαΐου, ως μια  επιτυχία,  όπως ‘αυτό  αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των αρχών της Βόρειας Κορέας, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Ο ηγέτης της ΛΔΚ Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος προσωπικά παρακολούθησε  την εκτόξευση, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκεται «στην περιοχή στόχευσης » της  Βόρειας Κορέας.
Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι ο υπό δοκιμή πυραύλος ανήκε στον τύπο Hwasong-12. Η απόσταση της πτήσης του, σύμφωνα με τα στοιχεία του στρατού της Βόρειας Κορέας , ήταν 787 χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πύραυλος έφτασε στο ύψος πάνω από 2.000 χιλιόμετρα  διαπιστώνει το  πρακτορείο Νότιας Κορέας «Yonhap», αυτό αποδεικνύει  το γεγονός ότι ο υπό δοκιμή πύραυλος ήταν νέα εξέλιξη από την ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας). Ο σκοπός της δοκιμής ήταν ο έλεγχος των ευκαιριών του Hwasong-12 σχετικά με την παράδοση των μεγάλων πυρηνικών συσκευών.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο βαλλιστικός πύραυλος που ξεκίνησε από τη Βόρεια Κορέα έπεσε περίπου στα 100 χιλιόμετρα από Primorsky Krai. Λόγω της εκτόξευσης  τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα στην Άπω Ανατολή βρίσκονται  σε μια υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει ειδική σύνοδο για την εξέταση της τελευταίας δοκιμής πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποδεκτά  νωρίτερα, απαγορεύουν στην ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) κάθε δραστηριότητα, που συνδέεται  με την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων και των φορέων τους.
Η διοίκηση του Προέδρου των  ΗΠΑ , με τη σειρά της, υπενθύμισε ότι υποστηρίζει τους συμμάχους στο πρόσωπο της απειλής από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Ο Λευκός Οίκος πιστεύει, επίσης, ότι «η τελευταία πρόκληση θα χρησιμεύσει ως μια έκκληση προς όλα τα κράτη να επιβάλουν πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας»..
Ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας  Moon Jae-In καταδίκασε επίσης την  εκτόξευση των πυραύλων από την Βόρεια Κορέα που την  ονόμασε άμεση παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τομόμι Inada σχετικά με την εκκίνηση ανέφερε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας πέτυχε να ξεκινήσει το βλήμα σε ύψος πάνω από 2.000 χιλιόμετρα  Άλλωστε, κατά τη γνώμη του, η Πιονγιάνγκ μπόρεσε  να πραγματοποιήσει την εκτόξευση ενός νέου , νωρίτερα άγνωστου πυραύλου.  Ο  Inada  πρόσθεσε ότι ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας,  400 χλμ από την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.
«Ο Βαλλιστικός  πύραυλος  πέταξε για μία περίοδο 30 λεπτών και έπεσε έξω από τα όρια της αποκλειστικής  οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας. Καμία ζημιά στα ποντοπόρα πλοία στη δεδομένη στιγμή δεν καταγράφηκε», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ιαπωνικού  Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας Esikhide Suga. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, την Ιαπωνία εκφράζει διαμαρτυρία σε σχέση με την επόμενη εκκίνηση του βαλλιστικού  πυραύλου της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας). Οι αρχές της χώρας σημείωσαν  ότι η Πιονγιάνγκ διαταράσσει έτσι και πάλι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις