Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΥΕΜΕΝΗ Η ΣΥΡΙΑ: Στρατός της Σαουδικής Αραβίας έφτασε στο Ιντσιρλίκ για να προωθηθεί στο συριακό Ιντλίμπ.

Οι τούρκοι θα κάνουν στην επαρχία Ιντλίμπ 3 στρατιωτικές βάσεις σε: Idlib και jisr al shughur και Harim.To τηλεγράφημα του τουρκικού στρατού προς αλ Νούσρα.Τούρκος απεσταλμένος πήγε στο Ιντλίμπ και συναντήθηκε με ηγέτες της Αλ Νούσρα.Προετοιμασία της εισβολής…

Ακτιβιστές από την επαρχία του Idlib δήλωσαν ότι οι ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις του Idlib δέχθηκαν την Παρασκευή ένα τηλεγράφημα από την τουρκική πόλη Hatay που αναφέρεται στην είσοδο του τουρκικού στρατού στο Idlib για να επιβληθεί αυτό που καλείται «safe zone» στα πλαίσια της συμφωνίας για «μείωση της έντασης- αποκλιμάκωση».
Οι ακτιβιστές διευκρινίζουν ότι το τηλεγράφημα διαβιβάστηκε από έναν τούρκο ειδικό απεσταλμένο που συναντήθηκε με ηγέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Idlib.Πιστοποίησε ότι δεν θα υπάρξει αντίσταση και ότι δεν θα θεωρηθεί ως «κατοχή», αλλά εντός του σχεδίου για την ασφάλεια.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα , « οι τουρκικές δυνάμεις θ΄αναπτυχθούν στα παραμεθόρια χωριά με θωρακισμένα οχήματα και μονάδες πεζικού αρχικά στην περιοχή όπου και δεν θα υπάρχει απλό αέρος καμιά επιχείρηση ρωσική ή συριακή » αφού εκ του παραλλήλου πρόκειται και για no fly zone με βάση τ΄Άστανα.
Το τηλεγράφημα αναφέρει ότι τουρκικά στρατιωτικά αποσπάσματα του μηχανικού θα εισέλθουν στην περιοχή του συριακού Ιντλίμπ και θ΄αρχίσουν ν΄αποκαθιστούν τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης,ηλεκτρισμού,και στις υποδομές.
Το τηλεγράφημα διευκρινίζει ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα στοχεύσουν την αλ Νούσρα στο Idlib, αλλά θα επιλύσουν το θέμα της ύπαρξής της με διπλωματικά μέσα με την παράδοση του στρατηγείου της στον τουρκικό στρατό.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές η Τουρκία έχει την πρόθεση να εγκαταστήσει 3 στρατιωτικές βάσεις στις περιοχές του Idlib και  jisr al shughur και Harim, αν και αυτό δεν αναφέρεται ρητά στο μνημόνιο των Άστανα παρ΄ότι δίνει ωστόσο τη δυνατότητα και προβλέπει οι 3 εγγυήτριες χώρες μεταξύ αυτών και η Τουρκία να εγκαταστήσουν στρατό σε συριακό έδαφος στις safe zones.Η Τουρκία κάνει λοιπόν χρήση του δικαιώματος της που απορρέει από την παρούσα συνθήκη.
Στο ίδιο πλαίσιο πηγές της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν την άφιξη σαουδαραβικών στρατευμάτων στο τουρκικό αεροδρόμιο του Incirlik στο πλαίσιο ενός σχεδίου διέυρυνσης του τουρκικού στρατεύματος που θα εγκατασταθεί στην επαρχία του Idlib καθώς η συμφωνία δεν αποκλείει κι άλλες δυνάμεις εκτός των 3 εγγυητριών ν΄αποστείλουν στρατέυματα στη Συρία στις ασφαλείς ζώνες για επιτήρηση.
Την Παρασκευή ο τουρκικόσ τρατός ξήλωσε τον τοίχο από μπετόν κοντά στο χωριό Kfarahom και στο χωριό Harim, στα ΒΔ της επαρχίας Idlib pγια να διευκολύνει τη διέλευση των βαρέων οχημάτων του προς το Idlib.shaamtimes 7.5.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις