Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Το ΥΠΕΞ Σκοπίων δεν θα απελάσει τον Σέρβο πράκτορα

«Η επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας κατά την έξοδό της από το ΥΠΕΞ Σκοπίων- αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα της κλήτευσής της»

Σκόπια.
 Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δεν θα επιδιώξει την απέλαση του Σέρβου διπλωμάτη Γκόραν Ζιβαλιέβιτς, ο οποίος κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στο Κοινοβούλιο την 27η Απριλίου, περί της 20:00,  βρισκόταν μέσα σε αυτό.
Αυτό ανακοινώθηκε μετά την κλήτευση και ακρόαση, σήμερα,  της πρέσβειρας της Σερβίας στα Σκόπια, Ντουσάνκα Ντίβιακ-Τόμιτς.
Ο Γκόραν Ζιβαλιέβιτς είναι πράκτορας του Οργανισμού Ασφάλειας Πληροφοριών (BIA) της Σερβίας και είχε δηλώσει ότι παρακολουθούσε τα γεγονότα κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τις Βρυξέλλες και τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βούτσιτς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι ο Ζιβαλιέβιτς δεν παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων.
«Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα, ούτε παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για καμία διαμαρτυρία εναντίον μας. Η αποστολή του είναι η ενημέρωση», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
Η πρέσβειρα της Σερβίας μετά τη συνάντησή της μετά την έξοδό της από του υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.
(plusinfo.mk)
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις