Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μύλος: Η Βουλή αρνείται ότι έλεγξε το τρομοδέμα του Παπαδήμου

Δύο ημέρες μετά την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, παραμένει η σύγχυση για τη διαδρομή που ακολούθησε το τρομοδέμα και αν και πού ελέγχθηκε ο φάκελος που τραυμάτισε
τον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς ασφαλείας του.

Αν και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει την κατάθεση του συνοδού ασφαλείας που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που λάμβανε ο κ. Παπαδήμος, ότι πήγε τους φακέλους στη Βουλή, από τη Βουλή επιμένουν ότι δεν έγινε ο έλεγχος στα εκεί μηχανήματα X-ray.

Κύκλοι της Βουλής εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του τρομοδέματος δεν έγινε από το κοινοβούλιο. Σημειώνουν μάλιστα ότι ακόμη κι αν οι κάμερες δείχνουν τον συγκεκριμένο συνοδό ασφαλείας, δεν υπάρχει πλάνο που να δείχνει το συγκεκριμένο δέμα.

«Κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει ότι έφερε τον συγκεκριμένο φάκελο για έλεγχο», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, επιμένοντας ότι το εν λόγω τρομοδέμα δεν ελέγχθηκε από τη Βουλή.

Από διεύθυνση στο Κολωνάκι εστάλη ο φάκελος

Την ίδια ώρα, από τις έως τώρα έρευνες προέκυψε ότι ο φάκελος εστάλη από διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Από το κολάζ των υπολειμμάτων του τρομοδέματος φαίνεται και ο φερόμενος ως αποστολέας, ο οποίος- σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- δεν είναι δημόσιο πρόσωπο.

Το βίντεο με τον συνοδό ασφαλείας  

Το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι επιβεβαιώνεται η κατάθεση του αρχιφύλακα συνοδού ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού, σχετικά με τον έλεγχο των φακέλων.

Συγκεκριμένα, κάμερες διαχείρισης πληροφορίας και κάμερες ασφαλείας στον χώρο παραλαβής της αλληλογραφίας έχουν καταγράψει τον συνοδό ασφαλείας να έχει πάει κανονικά στη Βουλή για τον έλεγχο της αλληλογραφίας.

Στην κατάθεσή του, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης παρέλαβε τέσσερις φακέλους από την αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου και πήγε στη Βουλή για τον έλεγχο. «Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα», ανέφερε ακόμη.

Παλιά μηχανήματα λόγω γραφειοκρατίας

Σε ό,τι αφορά την παλαιότητα των μηχανημάτων X-ray, που ήρθε στην επικαιρότητα εξαιτίας της επίθεσης σε βάρος του κ. Παπαδήμου, κύκλοι της Βουλής αναφέρουν ότι πράγματι κάποια είναι τεχνολογίας 2004 και άλλα του 2010.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε γίνει εγκαίρως αίτημα από τη Βουλή, για αντικατάσταση των παλαιότερων μηχανημάτων, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα όχι από ευθύνη της Βουλής- όπως αναφέρουν- αλλά για λόγους γραφειοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις