Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έπραξε το καθήκον της ώρα των εταίρων να πράξουν το δικό τους

"Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε την Επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στον Εθνικό μας Κορμό είναι να
έχουμε διαρκώς κατά νου τον εμβληματικό συμβολισμό τους στο πλαίσιο της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και του Έθνους μας" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για την 153η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

"Ιδίως κατά την σύγχρονη κρίσιμη συγκυρία τα Επτάνησα, ακριβώς μέσα από την ιστορική και πολιτισμική διαδρομή τους, υπενθυμίζουν ότι: Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της και την προοπτική της παρά μόνον ως συστατικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα του, της Ευρωζώνης. Αλλά και το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά του χαρακτηριστικά και τον ίδιο τον προσανατολισμό του δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του" σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:
"Η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Είναι ώρα για τους εταίρους μας να πράξουν το δικό τους".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην Κέρκυρα στις 10.30 το πρωί και παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Μετά το πέρας της δοξολογίας παρέστη στην επετειακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ιόνιας Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις